Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Κουλέμπα «διαψεύδει» τον Πούτιν - «Η πρόοδος στις συνομιλίες είναι μηδενική»

11 Μαρτίου 2022 22:58
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Κουλέμπα «διαψεύδει» τον Πούτιν - «Η πρόοδος στις συνομιλίες είναι μηδενική»

test2

react2 2025

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι η χώρα του θα μπορούσε να συμβιβαστεί ως προς το ουδέτερο καθεστώς που ζητούν οι Ρώσοι, εάν προσφερθούν εγγυήσεις ασφαλεία

Καμία πρόοδο στις ρωσο-ουκρανικές συνομιλίες δεν βλέπει ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, σύμφωνα με όσα τόνισε στο Bloomberg, όταν του ζητήθηκε να τοποθετηθεί σε προηγούμενη σχετική δήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν. Παράλληλα, επανέλαβε ότι η χώρα του θα μπορούσε να συμβιβαστεί ως προς το ουδέτερο καθεστώς εάν προσφερθούν εγγυήσεις ασφαλείας.

Ο Κουλέμπα είπε ότι οι συνομιλίες υψηλού επιπέδου αυτή την εβδομάδα μεταξύ του ίδιου και του Ρώσου ομολόγου του, Σεργκέι Λαβρόφ, δεν έφεραν καμία πρόοδο.

«Υπήρξε μηδενική πρόοδος στις συνομιλίες, επομένως είναι δύσκολο για μένα να καταλάβω σε τι είδους πρόοδο αναφέρεται ο πρόεδρος Πούτιν», δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός την Παρασκευή.

 Επαναλαμβάνοντας τη θέση του Ζελένσκι, ο Κουλέμπα είπε ότι η Ουκρανία ήταν πρόθυμη να συζητήσει το αίτημα της Ρωσίας να παραμείνει ουδέτερη. «Εάν δεν μπορούμε να γίνουμε μέλη του ΝΑΤΟ, μπορούμε να οικοδομήσουμε γύρω μας κάτι σαν αυτά που προσφέρει το ΝΑΤΟ, με χώρες που μπορούν να παρέχουν στην Ουκρανία εγγυήσεις ασφαλείας», είπε.

Νωρίτερα ο Πούτιν, στη διάρκεια συνάντησης με τον Λουκασένκο είχε πει πως υπάρχουν κάποιες θετικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Ουκρανία: Επίσκεψη έκπληξη της Αντζελίνα Τζολί στη Χερσώνα
  • Τρίτη διαδοχική νύχτα Ουκρανικών επιθέσεων στη Μόσχα με drones (βίντεο)
  • Ουκρανία: Ο Ζελένσκι λέει ότι το Κίεβο είναι έτοιμο για ειρηνευτικές συνομιλίες αλλά δεν θα παραχωρήσει εδάφη
  • Ουκρανία: Η πρόταση Πούτιν για συνάντησή του με τον Ζελένσκι στη Μόσχα είναι απαράδεκτη
  • Τζέι Ντι Βανς: Η Ευρώπη πρέπει να έχει τη «μερίδα του λέοντος» ως προς τις εγγυήσεις ασφαλείας που ζητά η Ουκρανία
  • Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες μετά τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο (βίντεο)