Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλογές στη Γαλλία: Θρίλερ δείχνει ένα ανεπίσημο exit poll -Από 24% συγκεντρώνουν Μακρόν και Λεπέν

10 Απριλίου 2022 20:19

Θρίλερ για την πρωτιά στον α' γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία δίνει exit poll που δημοσιεύει η βελγική εφημερίδα La Libre στο σάιτ της.

Όπως αναφέρει, σύμφωνα με ένα πρώτο exit poll (που διενεργήθηκε μεταξύ των ψηφοφόρων που εγκατέλειψαν τα εκλογικά τμήματα), ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν δίνουν μάχη για το προβάδισμα ενόψει του β' γύρου των εκλογών. Και οι δύο συγκεντρώνουν το 24% των ψήφων, γράφει η La Libre, τονίζοντας ότι οι πληροφορίες της προέρχονται «από μια καλή πηγή».

Ο Jean-Luc Mélenchon, στην τρίτη θέση, συγκεντρώνει το 19% των ψήφων, ενώ ακολουθούν Valérie Pécresse και Eric Zemmour με 8%.

«Αυτά είναι αποτελέσματα από ένα πρώτο exit poll, που πραγματοποιήθηκε από ένα από τα μεγαλύτερα ινστιτούτα. Πρέπει λοιπόν να είμαστε πολύ προσεκτικοί με αυτά τα αποτελέσματα, τα οποία είναι μόνο ενδεικτικά και τα οποία ενδέχεται να αλλάξουν σημαντικά. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτά τα αποτελέσματα είναι ακατέργαστα, μη επεξεργασμένα στοιχεία», προσθέτει η εφημερίδα.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στη Γαλλία έδιναν προβάδισμα στον Μακρόν, ωστόσο η διαφορά είχε πέσει πλέον περίπου στις 6 ποσοστιαίες μονάδες, από 10 και πλέον που ήταν πριν από λίγο καιρό.

Ο Μακρόν συγκέντρωνε περίπου 26%, ενώ η Λεπέν γύρω στο 20%.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα