Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Βρετανία θα ανοίξει ξανά την πρεσβεία της στο Κίεβο - Επιστρέφουν σιγά-σιγά οι διπλωμάτες στην Ουκρανία

22 Απριλίου 2022 15:53
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Η Βρετανία θα ανοίξει ξανά την πρεσβεία της στο Κίεβο - Επιστρέφουν σιγά-σιγά οι διπλωμάτες στην Ουκρανία

test2

test2

Η Βρετανία θα ανοίξει και πάλι την πρεσβεία της στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Όπως είπε ο ίδιος, η διπλωματική αποστολή θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες της στο Κίεβο τον ερχόμενο μήνα.

Η ανακοίνωση αυτή ακολουθεί την αναπάντεχη επίσκεψη του Τζόνσον στο Κίεβο, για να συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, νωρίτερα μέσα στον μήνα.

Επιστρέφουν οι διπλωμάτες στο Κίεβο
Ταυτόχρονα διπλωμάτες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες επιστρέφουν στην ουκρανική πρωτεύουσα έπειτα από μια βελτίωση της κατάστασης ασφαλείας με την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων που προετοίμαζαν επίθεση.

Η Βρετανία μετέφερε την πρεσβεία της στην πόλη Λβιβ στη δυτική Ουκρανία τον Φεβρουάριο λίγο μετά την έναρξη του πολέμου.

Στη συνέχεια, στις αρχές Μαρτίου, η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας ανακοίνωσε ότι η πρέσβης Μελίντα Σίμονς είχε φύγει από την χώρα λόγω της «σοβαρής κατάστασης ασφαλείας».

Ο Τζόνσον έκανε την ανακοίνωση για το εκ νέου άνοιγμα της πρεσβείας της χώρας του στο Κίεβο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Νέο Δελχί, όπου βρίσκεται για συνομιλίες με τον Ινδό ομόλογό του Ναρέντρα Μόντι.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Ρωσία: Ουκρανικά drones χτύπησαν αποθήκη καυσίμων στο Σάρατοφ που τροφοδοτεί ρωσικά βομβαρδιστικά
  • Σήμερα ο δεύτερος γύρος των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας
  • Ζελένσκι: «Xτυπήσαμε τη ρωσική αεροπορία με 117 drones, λαμπρό αποτέλεσμα που θα γραφτεί στα βιβλία της ιστορίας»
  • Τραμπ: Ρωσία και Ουκρανία ξεκινούν αμέσως διαπραγματεύσεις για εκεχειρία και τέλος του πολέμου
  • Χωρίς τον Πούτιν οι διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία στην Τουρκία
  • Σεργκέι Λαβρόφ: " Η Μόσχα είναι «διατεθειμένη» να συνάψει συμφωνία που θα τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία"