Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σολτς από Νταβός: Ο Πούτιν δεν θα κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

26 Μαϊος 2022 14:36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σολτς από Νταβός: Ο Πούτιν δεν θα κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε σήμερα «πεπεισμένος» ότι η Ρωσία δεν θα κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Ο Πούτιν δεν πρέπει να κερδίσει τον πόλεμό του. Και είμαι πεπεισμένος: δεν θα τον κερδίσει», δήλωσε ο καγκελάριος σε ομιλία που εκφώνησε στη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος εξαπέλυσε πριν από περισσότερο από τρεις μήνες την εισβολή στην Ουκρανία, «έχει ήδη αποτύχει στους στρατηγικούς στόχους του», δήλωσε ο Σολτς προσθέτοντας ότι μια «εισβολή σε ολόκληρη την Ουκρανία» μοιάζει «σήμερα πιο μακριά απ' ό,τι στην αρχή της επίθεσης».

Αυτό εξηγείται τόσο από την «εντυπωσιακή» αντίσταση των ουκρανικών δυνάμεων όσο και από την αντίδραση των δυτικών συμμάχων, οι οποίοι επέβαλαν άνευ προηγουμένου κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας και υποστήριξαν το Κίεβο, μεταξύ άλλων και στρατιωτικά.

Το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να μπει στο πόλεμο
«Δεν κάνουμε τίποτε που θα μπορούσε να κάνει το ΝΑΤΟ να μπει στον πόλεμο. Επειδή αυτό θα σήμαινε μια άμεση σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων», επανέλαβε.

Όμως «το θέμα είναι να δώσουμε στον Πούτιν να καταλάβει ότι δεν θα μπορέσει να υπαγορεύσει την ειρήνη. Η Ουκρανία δεν θα το δεχθεί, ούτε κι εμείς», επέμεινε.

 «Για μένα, είναι σαφές ότι ο Πούτιν δεν θα διαπραγματευθεί σοβαρά για την ειρήνη παρά μόνο αν αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να λυγίσει την αντίσταση της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο καγκελάριος.

Το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει πως ο Σολτς δεν αναφέρθηκε άμεσα στις επικρίσεις εναντίον της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία θεωρείται υπερβολικά επιφυλακτική στις παραδόσεις βαρέων όπλων, όπως άρματα μάχης, τόσο από το Κίεβο όσο και από ορισμένες χώρες της ανατολικής Ευρώπης, όπως η Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής.

Απογοήτευση Κουλέμπα για την αντίδραση Σολτς
Ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα εξέφρασε την απογοήτευσή του σχετικά με το ζήτημα αυτό σε μια άλλη συνεδρίαση στο Νταβός.

«Εκτιμάμε κάθε προσπάθεια που γίνεται από τη γερμανική κυβέρνηση για να βρεθούν βαριά όπλα» ώστε να μπορέσει η Ουκρανία να αμυνθεί, δήλωσε.

«Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί αυτό είναι τόσο περίπλοκο», σημείωσε ωστόσο.

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Πάρος, Δημοτικό Συμβούλιο: Δείτε τι αποφασίστηκε για τη μεταφόρτωση και αποθήκευση των αποβλήτων του Δήμου (Βίντεο)
  • Pulse: Στις 16,5 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ, είναι το 2ο μεγαλύτερο από το 2016 (Βίντεο)
  • Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Πόσο τραβάει ένα κόμμα Καρυστιανού
  • Παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού για την έγκαιρη ανάρτηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων της Ανάφης
  • 505.217 ευρώ για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
  • Αδιέξοδο στις συνομιλίες για τη Γροιλανδία - Οι κόκκινες γραμμές Κοπεγχάγης και Νουούκ (Βίντεο)