Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναλένα Μπέρμποκ: Θετική στον κορωνοϊό η ΥΠΕΞ της Γερμανίας - Αναβάλλεται το ταξίδι σε Αθήνα και Άγκυρα

07 Ιουνίου 2022 15:18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναλένα Μπέρμποκ: Θετική στον κορωνοϊό η ΥΠΕΞ της Γερμανίας - Αναβάλλεται το ταξίδι σε Αθήνα και Άγκυρα

test2

test2

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας επρόκειτο να ταξιδέψει σε Ελλάδα και Τουρκία τις επόμενες ημέρες - Στο Πακιστάν διαπίστωσε ότι έχει βρεθεί θετική σε covid - Ενημέρωσε την Αθήνα για την ακύρωση του ταξιδιού της

Η υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ βρέθηκε θετική στον κορονοιο και διέκοψε την επίσκεψή της στο Πακιστάν, ενώ ακύρωσε και τις προγραμματισμένες για την Πέμπτη και την Παρασκευή επισκέψεις της στην Αθήνα και στην 'Αγκυρα αντίστοιχα.

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ από το Ισλαμαμπάντ, κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος η κυρία Μπέρμποκ διαπίστωσε ότι είχε χάσει τη γεύση της και το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε κατόπιν ήταν θετικό. Υπήρχε θετικό κρούσμα στο οικογενειακό της περιβάλλον το Σαββατοκύριακο, με το οποίο όμως η υπουργός ήρθε σε ελάχιστη επαφή και υποβαλλόταν συνεχώς σε τεστ.

Αναβάλλονται τα ταξίδια της σε Ελλάδα και Τουρκία

Επρόκειτο να ταξιδέψει αύριο στην Ελλάδα από το Πακιστάν και να γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ήταν επίσης προγραμματισμένη συνάντηση με τον ομόλογό της Νίκο Δένδια, αλλά και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

Η κ. Μπέρμποκ αναμένονταν επίσης να μεταβεί την επόμενη ημέρα στην Άγκυρα, για να συναντηθεί με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας.

Η ίδια τις προηγούμενες ημέρες φρόντισε να δώσει και το στίγμα των επισκέψεών της σε Αθήνα και Άγκυρα, στέλνοντας μήνυμα «ενότητας» μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, η κ. Μπέρμποκ αναφερόμενη στα ελληνοτουρκικά και την κλιμάκωση της έντασης από πλευράς Τουρκίας, τόνισε ότι αυτό θα αποτελέσει σημαντικό θέμα των συνομιλιών της τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Άγκυρα, ενώ χαρακτήρισε την Ελλάδα «στενό συνεργάτη» της Γερμανίας. Ως «σύμμαχοι του ΝΑΤΟ πρέπει να είμαστε ενωμένοι», επισήμανε χαρακτηριστικά η Γερμανίας ΥΠΕΞ.

Παράλληλα, η Αναλένα Μπέρμποκ αναφέρθηκε και στις «φρικαλεότητες» των Γερμανών στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κατοχής, ενώ υπογράμμισε ότι ως υπουργός Εξωτερικών «πρέπει να διατηρήσει τη μνήμη ζωντανή».

Για το ταξίδι της στην Τουρκία, συνόψισε τις σημαντικές διαφορές με τον «σημαντικό εταίρο»: Ελευθερία έκφρασης, ανθρώπινα δικαιώματα, εφαρμογή των υποχρεώσεων ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Συνάντηση Φίλιππου Φόρτωμα με την Υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη
  • Ενημέρωση σχετικά με την ένταξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»
  • Σάλος με την απόφαση Τραμπ να απαγορεύσει την είσοδο στις ΗΠΑ στους υπηκόους 12 κρατών: «Ρατσιστικό και ανελέητο»
  • 5 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Ο Δήμος Τήνου καλεί σε υπεύθυνη διαχείριση τηγανελαίων (Βίντεο)
  • Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με έργο, δράση, πρωτοβουλία
  • Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στη Καλαμάτα