Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλιμακώνει την επιθετική ρητορική η Άγκυρα - Η Ελλάδα στο επίκεντρο του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας

28 Σεπτεμβρίου 2022 12:45
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΥΡΚΙΑ
Κλιμακώνει την επιθετική ρητορική η Άγκυρα - Η Ελλάδα στο επίκεντρο του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Ζήτημα «Ελλάδας» θα θέσει ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη σημερινή συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, κλιμακώνοντας περαιτέρω την επιθετική ρητορική και εντείνοντας το φιλοπολεμικό κλίμα κατά της Ελλάδας, σύμφωνα με το αφήγημα περί «αποστρατικοποιημένων» νησιών.

Φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ της Τουρκίας τονίζουν τη σημασία της σημερινής συνεδρίασης, όπου «θα εξεταστούν λεπτομερώς τα βήματα της Ελλάδας που εξοπλίζει νησιά του Αιγαίου» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Θεωρείται βέβαιο πως όσο η Τουρκία βαδίζει προς της προεδρικές Εκλογές του 2023, και όσο τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων δεν είναι ενθαρρυντικά για τον πρόεδρο Ερντογάν, θα εντείνεται η «στοχοποίηση» της Ελλάδας, προκειμένου να υπάρξουν εκλογικά οφέλη από το εθνικιστικό ακροατήριο. Δεν είναι τυχαίο επίσης, πως στην ίδια ακραία γραμμή κινούνται όλα σχεδόν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Από την ανακοίνωση που θα εκδοθεί μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης, αναμένεται εξαχθούν συμπεράσματα για το πού το πάει η Άγκυρα και πώς θα κινηθεί το επόμενο διάστημα απέναντι στην χώρα μας.

 Η σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας κυριαρχεί στην τουρκική ειδησεογραφία. «Στο συμβούλιο θα αξιολογηθεί η απάντηση που θα δοθεί στις ελληνικές προκλήσεις» αναφέρει το δίκτυο Haber Global, σημειώνοντας: «Οι στιγμές κατά τις οποίες ελληνικά αποβατικά μετέφεραν σε Μυτιλήνη και Σάμο αμερικανικής κατασκευής τροχοφόρα θωρακισμένα οχήματα καταγράφηκαν από τουρκικά UAV. Στο συμβούλιο θα εξεταστούν τα βήματα που θα γίνουν στην διεθνή αρένα, ώστε να υπάρξει αντίκτυπος για τις προκλήσεις με τον εξοπλισμό των νησιών που έχουν αποστρατικοποιημένο καθεστώς».

Άλλα θέματα που θα τεθούν στη σημερινή συνεδρίαση είναι οι διαδηλώσεις στους δρόμους του Ιράν, ο αντιτρομοκρατικός αγώνας καθώς και «τα περιστατικά επαναπροώθησης μεταναστών στο Αιγαίο».

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Υπουργός Ενέργειας Τουρκίας: Συμφωνίες με αμερικανικούς κολοσσούς και βλέμμα στη Μεσόγειο και τη Λιβύη (βίντεο)
  • Η Ελλάδα καλωσορίζει τη φρεγάτα «Κίμων» - Η αντίδραση και οι αλλαγές στη στάση της Τουρκίας (βίντεο)
  • Ελληνίδα αεροσυνοδός ανάμεσα στους νεκρούς από την συντριβή του Falcon 50 στην Τουρκία όπου σκοτώθηκε ο Λίβυος στρατηγός
  • Συνετρίβη λίαρ τζετ στην Άγκυρα: Νεκρός ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλ Χαντάντ
  • Νέο σκάνδαλο στοιχηματισμού στην Τουρκία - Εμπλεκόμενοι 224 ποδοσφαιριστές και 24 διαιτητές
  • Ιστορική επίσκεψη του Πάπα Λέοντος ΙΔ’ στο Φανάρι (Βίντεο)