Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πακιστάν: Απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Ίμραν Χαν - Πυροβολήθηκε στο πόδι

03 Νοεμβρίου 2022 14:02
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πακιστάν: Απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Ίμραν Χαν - Πυροβολήθηκε στο πόδι

test2

test2

Απόπειρα δολοφονίας έγινε σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν, Ίμραν Χαν, ο οποίος πυροβολήθηκε στο πόδι.

Σύμφωνα με πακιστανικά μέσα ενημέρωσης, ένοπλος πυροβόλησε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός, χρησιμοποιώντας δε και πυροτεχνήματα για να καλύψει τον θόρυβο από τα πυρά.

Από την απόπειρα δολοφονίας τραυματίστηκαν τέσσερις άνθρωποι, ενώ ο Χαν φέρει τραύματα στο πόδι. Μέχρι στιγμής, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε μία σύλληψη.

 {https://twitter.com/SkyNews/status/1588134338431959041?s=20&t=HhDBUXu3judRtLN7u8BokQ}

Τον περασμένο μήνα o πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν αμφισβήτησε απόφαση της επιτροπής για τις εκλογές που του απαγόρευε να κατέχει δημόσιο αξίωμα για πέντε χρόνια.

 {https://twitter.com/SouthAsiaIndex/status/1588138074176905217?s=20&t=NUVdV_MOhIM_8CIaCDuwug}

Η επιτροπή αποφάνθηκε, πριν από λίγες ημέρες, ότι ο Χαν είχε εμπλακεί σε υπόθεση διασπάθισης μαύρου χρήματος και δωροδοκίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν είχε ανατραπεί τον περασμένο Απρίλιο, χάνοντας την ψήφο εμπιστοσύνης στο Κοινοβούλιο, έπειτα από εβδομάδες πολιτικής κρίσης και μετά τις αποχωρήσεις εταίρων του συνασπισμού που τον κατηγορούσαν για επιδείνωση της οικονομίας.

Κανένας πρωθυπουργός δεν ολοκλήρωσε ποτέ τη θητεία του στο Πακιστάν μετά την ανεξαρτησία της χώρας το 1947, αλλά ο Χαν ήταν ο πρώτος που ανατράπηκε με ψήφο δυσπιστίας.

Ο 69χρονος Χαν, διάσημος παίκτης του κρίκετ που οδήγησε την εθνική ομάδα στη μοναδική της νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 1992, και ο οποίος έγινε πρωθυπουργός το 2018, έκανε τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Συνάντηση Φίλιππου Φόρτωμα με την Υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη
  • Ενημέρωση σχετικά με την ένταξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»
  • Σάλος με την απόφαση Τραμπ να απαγορεύσει την είσοδο στις ΗΠΑ στους υπηκόους 12 κρατών: «Ρατσιστικό και ανελέητο»
  • 5 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Ο Δήμος Τήνου καλεί σε υπεύθυνη διαχείριση τηγανελαίων (Βίντεο)
  • Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με έργο, δράση, πρωτοβουλία
  • Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στη Καλαμάτα