Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Μπλίνκεν – Τσαβούσογλου στις 18 Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον

03 Ιανουαρίου 2023 15:16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση Μπλίνκεν – Τσαβούσογλου στις 18 Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον

test2

test2

Τις ΗΠΑ αναμένεται ότι θα επισκεφθεί στις 17 Ιανουαρίου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που θα συναντηθεί, μία ημέρα αργότερα με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν στην Ουάσινγκτον.

«Η συνάντηση με τον Μπλίνκεν θα γίνει στις 18 Ιανουαρίου στις 13:00. Θα έχουμε πολλές επαφές. Ίσως πάμε στο Χιούστον και ανοίξουμε το νέο κτίριο του Γενικού Προξενείου μας εκεί» δήλωσε ο Τσαβούσογλου, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Στην ατζέντα της συνάντησης αναμένεται ότι θα βρεθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις Άγκυρας και Ουάσινγκτον. Μεταξύ αυτών η Συρία αλλά και η αγορά αμερικανικών F-16.

Στις 22 Δεκεμβρίου, οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών επικοινώνησαν τηλεφωνικά, με τον Τσαβούσογλου να δηλώνει ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να μάχονται κατά των «τρομοκρατών» στη Συρία, καθώς θεωρούν ότι η πολιτοφυλακή YPG αποτελεί το συριακό παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και υποστηρίζουν ότι Κούρδοι εξτρεμιστές ευθύνονται για την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Υποχρεωτική τοποθέτηση μικροτσίπ σε γάτες και σκύλους στην ΕΕ, κατά του παράνομου εμπορίου
  • Δημοσκόπηση Real Polls: Πρώτη η ΝΔ με 31,5%, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 13% και πτώση για την Πλεύση Ελευθερίας
  • Αυτή είναι η πρόταση τεσσάρων σημείων από τους Ευρωπαίους προς το Ιράν για αποκλιμάκωση με το Ισραήλ
  • Πάρος: Αντίδραση της Ισραηλιτικής και Εβραϊκής κοινότητας του νησιού – Δείτε τι την προκάλεσε (Βίντεο)
  • Πρόσκληση της Δημοτικής επιτροπής του Δήμου Πάρου σε τακτική συνεδρίαση
  • Χωρίς Τέλος Ταφής οι εισφορές των Δήμων στον ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου