Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία», λέει ο Σολτς από το Παρίσι

22 Ιανουαρίου 2023 14:36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία», λέει ο Σολτς από το Παρίσι

test2

test2

Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε σήμερα, δίπλα στον γάλλο προέδρο Εμανουέλ Μακρόν, πως η Γερμανία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία.

«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία -για όσο χρόνο και όσο εκτεταμένα είναι απαραίτητο. Μαζί, ως Ευρωπαίοι - υπερασπιζόμενοι το ευρωπαϊκό μας πρόγραμμα ειρήνης», δήλωσε ο Σολτς στο Παρίσι, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σορβόννη για τον εορτασμό της φιλίας ανάμεσα στη Γερμανία και τη Γαλλία με την ευκαιρία της 60ης επετείου της συνθήκης συμφιλίωσης ανάμεσα στη Γερμανία και τη Γαλλία.

«Το μέλλον» της Ευρώπης βασίζεται στη γαλλογερμανική «ατμομηχανή», τόνισε επίσης ο γερμανός καγκελάριος.

«Το μέλλον, όπως συνέβαινε και με το παρελθόν, βασίζεται στη συνεργασία των δύο χωρών μας, ως ατμομηχανή μιας ενωμένης Ευρώπης», δήλωσε ο Όλαφ Σολτς, ο οποίος χαρακτήρισε τον «γαλλογερμανικό κινητήρα» «μηχανή συμβιβασμού» που επιτρέπει «να μεταμορφώνονται οι διαμάχες και τα αποκλίνοντα συμφέροντα σε συγκλίνουσα δράση».

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννης Βρούτσης: «Η Κυβέρνηση έμπρακτα στο πλευρό των μαθητών της Αμοργού, της Ίου και της Σαντορίνης»
  • Παρέμβαση Φίλιππου Φόρτωμα για την υποστελέχωση και τις δυσχέρειες στην εκτέλεση καθηκόντων των υπαλλήλων στους Δήμους των Κυκλάδων
  • Τοποθέτηση της Κατερίνας Μονογυιού για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την ειδική αγωγή, την Ιερά Μονή Σινά και τον ελληνορθόδοξο πολιτισμό.
  • Τριμερής Τουρκίας - Ιταλίας - Λιβύης σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με θολή ατζέντα και αποκλεισμούς
  • Αναφορά του Μάρκου Καφούρου για την προστασία του μνημείου «Πορτάρα» στη Νάξο
  • Βουλή-ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς απαντούν κυβερνητικές πηγές στην αντιπολίτευση για «ακυρότητα» της διαδικασίας