Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: Τρίτη νύχτα άγριων συγκρούσεων για το συνταξιοδοτικό - «Μακρόν, παραιτήσου»

19 Μαρτίου 2023 11:55
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γαλλία: Τρίτη νύχτα άγριων συγκρούσεων για το συνταξιοδοτικό - «Μακρόν, παραιτήσου»

test2

test2

Νέες άγριες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών σημειώθηκαν για τρίτο συνεχόμενο βράδυ στο Παρίσι, καθώς χιλιάδες άνθρωποι κινητοποιήθηκαν για άλλη μια φορά, οργισμένοι επειδή η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού χωρίς ψηφοφορία στην Εθνοσυνέλευση.

«Μακρόν, παραιτήσου» και «Ο Μακρόν θα σπάσει, εμείς θα νικήσουμε» ήταν τα συνθήματα που φώναζε το πλήθος στην Πλας ντ’ Ιταλί, στο νότιο Παρίσι. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και συγκρούστηκε με ορισμένες ομάδες διαδηλωτών που πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων.

Οι δημοτικές αρχές απαγόρευσαν τις συγκεντρώσεις στην κεντρική Πλας ντε λα Κονκόρντ και στα γειτονικά Ηλύσια Πεδία σήμερα, έπειτα από δύο συνεχόμενες νύχτες ταραχών στη γαλλική πρωτεύουσα που οδήγησαν σε 61 συλλήψεις.

Το βράδυ του Σαββάτου, στη γαλλική πρωτεύουσα, μια ομάδα φοιτητών και ακτιβιστών της συλλογικότητας «Διαρκής Επανάσταση» μπήκαν στο εμπορικό κέντρο Forum des Halles, προέτρεψαν τον κόσμο να κατέβει σε γενική απεργία και φώναζαν «Παρίσι, ξεσηκώσου».

{https://twitter.com/TaoualitAmar/status/1637164981069180928?s=20}

{https://twitter.com/AlertesInfos/status/1637181933502226433?s=20}

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Παρέμβαση Φίλιππου Φόρτωμα για την υποστελέχωση και τις δυσχέρειες στην εκτέλεση καθηκόντων των υπαλλήλων στους Δήμους των Κυκλάδων
  • Τοποθέτηση της Κατερίνας Μονογυιού για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την ειδική αγωγή, την Ιερά Μονή Σινά και τον ελληνορθόδοξο πολιτισμό.
  • Τριμερής Τουρκίας - Ιταλίας - Λιβύης σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με θολή ατζέντα και αποκλεισμούς
  • Αναφορά του Μάρκου Καφούρου για την προστασία του μνημείου «Πορτάρα» στη Νάξο
  • Βουλή-ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς απαντούν κυβερνητικές πηγές στην αντιπολίτευση για «ακυρότητα» της διαδικασίας
  • Ρεκόρ 25ετίας σε νέες θέσεις εργασίας στο εξάμηνο του έτους - Μητσοτάκης: Στόχος τα €950 κατώτατος μισθός