Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ακραίοι Ρεπουμπλικάνοι» θέλουν να προκαλέσουν δημοσιονομική παράλυση, λέει ο Μπάιντεν

24 Σεπτεμβρίου 2023 12:18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ακραίοι Ρεπουμπλικάνοι» θέλουν να προκαλέσουν δημοσιονομική παράλυση, λέει ο Μπάιντεν

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατήγγειλε την προσπάθεια «μιας μικρής ομάδας ακραίων Ρεπουμπλικάνων» να προκαλέσει δημοσιονομική παράλυση, το πολυσυζητημένο «shutdown», την επόμενη εβδομάδα.

Μιλώντας σε δείπνο στο Κογκρέσο, ο Μπάιντεν είπε ότι συμφώνησε με τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι, σχετικά με το ύψος των δαπανών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Ωστόσο, «μια μικρή ομάδα ακραίων Ρεπουμπλικάνων δεν θέλει να σεβαστεί τη συμφωνία και όλοι στις ΗΠΑ κινδυνεύουν να πληρώσουν το τίμημα», υπογράμμισε.

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ είναι μοιρασμένο, με τους Δημοκρατικούς να ελέγχουν τη Γερουσία και τους Ρεπουμπλικάνους να ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας, που θα αποτρέψει τη δημοσιονομική παράλυση, εκπνέει τα μεσάνυχτα της 30ής Σεπτεμβρίου. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο βρίσκεται αντιμέτωπη με ανάλογο κίνδυνο. Μόλις τον Ιούνιο αποφεύχθηκε ο κίνδυνος κήρυξης στάσης πληρωμών έπειτα από μακρές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση του προέδρου Μπάιντεν και την αμερικανική Δεξιά.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • O Εμμανουήλ Σκοπελίτης νέος πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας Σύρου
  • Υπογράφηκε, από τον Γιάννη Βρούτση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Προγραμματική Σύμβαση της ολοκλήρωσης ενός ακόμα σημαντικού Έργου αναγέννησης αθλητικής εγκατάστασης στη Βόρεια Ελλάδα
  • Το μήνυμα του νέου προέδρου της ΔΕΕΠ Κυκλάδων της Ν.Δ. Στάθη Μπαρμπούνη
  • Επανέρχονται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας: Τι αλλάζει για τους εργαζόμενους (Βίντεο)
  • Μητσοτάκης: Απόφασή μας να στηρίξουμε τις οικογένειες με παιδιά - Οι τράπεζες να στηρίζουν τα νέα ζευγάρια για να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι
  • Ευρωπαϊκή Ένωση: Η φον ντερ Λάιεν παρουσίασε τις πέντε προτεραιότητες της Κομισιόν στις συζητήσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία