Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρίσι Σούνακ: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν μπορούν να επιστραφούν – Laura Kuenssberg: Κοίτα την γραβάτα του Βασιλιά μας

01 Δεκεμβρίου 2023 17:24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ρίσι Σούνακ: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν μπορούν να επιστραφούν – Laura Kuenssberg: Κοίτα την γραβάτα του Βασιλιά μας

test2

test2

«Η θέση μου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν έχει αλλάξει», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ εν πτήσει προς το Ντουμπάι για την Σύνοδο για το Κλίμα, εκεί όπου συνάντησε και τον Βασιλιά Κάρολο ο οποίος φόρεσε επιδεικτικά την γραβάτα με την ελληνική σημαία.

«Είναι πολύ σαφές ότι από νομική άποψη τα μάρμαρα δεν μπορούν να επιστραφούν και είμαστε κατηγορηματικοί σε αυτό», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρισι Σούνακ. «Νομίζω ότι η ίδια η ιστοσελίδα του Βρετανικού Μουσείου λέει ότι για να συμφωνηθεί δανεισμός, αποδέκτης πρέπει να αναγνωρίσει τη νόμιμη ιδιοκτησία της χώρας που δανείζει τα αντικείμενα και νομίζω ότι οι Έλληνες δεν έχουν δηλώσει ότι είναι με οποιονδήποτε τρόπο ή μορφή πρόθυμοι να το κάνουν αυτό. Η άποψή μας και η θέση μας επ’ αυτού είναι ξεκάθαρη: τα μάρμαρα αποκτήθηκαν νόμιμα εκείνη την εποχή».

Η στυλιστική επιλογή του Βασιλιά Καρόλου με την γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες δεν πέρασε απαρατήρητη και από τους Βρετανούς δημοσιογράφους.

Μάλιστα, η παρουσιάστρια του BBC Λόρα Κούνσμπεργκ στην οποία και παραχώρησε την επίμαχη συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα σχολίασε: «Μάλλον πρέπει να κοιτάξουμε λίγο καλύτερα τον Βασιλιά σήμερα ο οποίος φόρεσε γραβάτα με την ελληνική σημαία και ενώ μαίνεται η διπλωματική αντιπαράθεση ανάμεσα στον Βρετανό και τον Έλληνα πρωθυπουργό».

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Η δήλωση Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ - «Δεσμευόμαστε να δαπανήσουμε στην άμυνα πάνω από 25 δισ. τα επόμενα 12 χρόνια»
  • Ανάγκη επανεξέτασης των προστίμων στις παραθαλάσσιες επιχειρήσεις των Κυκλάδων
  • Δημοσκόπηση της Interview δείχνει για πρώτη φορά τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός Βουλής με 2,9%
  • Μήνυμα Πιερρακάκη προς τις τράπεζες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων: Να υπερβούν τον εαυτό τους, να δώσουν πόρους σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά
  • Πούτιν: Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, προσπαθούμε για να βοηθήσουμε τον ιρανικό λαό
  • Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Υποχρεωτική τοποθέτηση μικροτσίπ σε γάτες και σκύλους στην ΕΕ, κατά του παράνομου εμπορίου