Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλένκοβιτς για Κροάτες χούλιγκαν: «Όλοι είναι στα σπίτια τους, να μην ξανακάνουν τα ίδια»

22 Δεκεμβρίου 2023 18:45
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλένκοβιτς για Κροάτες χούλιγκαν: «Όλοι είναι στα σπίτια τους, να μην ξανακάνουν τα ίδια»

test2

test2

Εκτός φυλακής είναι πλέον και οι 105 κατηγορούμενοι για τα αιματηρά επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, τον περασμένο Αύγουστο, τα οποία οδήγησαν στην δολοφονία του οπαδού της Ένωσης, Μιχάλη Κατσούρη.

Ο Πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς δήλωσε την Πέμπτη (21/12) ότι «όλοι οι Κροάτες οπαδοί που κρατήθηκαν στην Ελλάδα, αφέθηκαν ελεύθεροι και οι τελευταίοι θα επιστρέψουν στα σπίτια τους αύριο (22/12)», με το μήνυμα του να είναι «να μην ξαναπάμε τα ίδια πράγματα».

«Όπως κάνουμε πάντα για όλους τους πολίτες του εξωτερικού, ανεξάρτητα από το ποιοι και τι είναι, ασχοληθήκαμε και τους παρέχουμε προξενική προστασία και νομική βοήθεια, αυτή τη φορά είχαμε ισχυρή δέσμευση από την ελληνική κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, του υπουργού Εξωτερικών και της Δικαιοσύνης», είπε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της κυβέρνησης.

«Η απόφαση ελήφθη», είπε και συμπλήρωσε ότι «από σήμερα (21/12) 102 από τους 102 Κροάτες πολίτες που βρίσκονταν υπό κράτηση αφέθηκαν ελεύθεροι και θα πρέπει να επιστρέψουν όλοι στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της ημέρας αύριο (22/12) ».

Εξετάζεται η απαγόρευση εισόδου των Κροατών χούλιγκαν στα γήπεδα

Ο υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας, Davor Božinović, ανακοίνωσε ότι η αστυνομία προχωρά σε αίτημα απαγόρευσης της παρακολούθησης ποδοσφαιρικών αγώνων στην Κροατία για τα μέλη της ομάδας οπαδών Bad Blue Boys. Η απόφαση αυτή ακολουθεί την επιστροφή των εν λόγω οπαδών από την Ελλάδα, όπου κρατούνταν μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με κροατικό μέσο ενημέρωσης, ο Božinović, μιλώντας σε δημοσιογράφους, διευκρίνισε ότι η αστυνομία θα υποβάλει σύντομα αιτήματα στα δικαστήρια για την επιβολή απαγορεύσεων στα άτομα αυτά. Οι προτεινόμενες απαγορεύσεις, οι οποίες απευθύνονται στα μέλη των Bad Blue Boys που αφέθηκαν πρόσφατα ελεύθερα, θα μπορούσαν να διαρκέσουν από έξι μήνες έως ένα χρόνο.

Ο Božinović αναφέρθηκε επίσης στη συνεχιζόμενη διεθνή αστυνομική συνεργασία για τη συλλογή πληροφοριών από τις ελληνικές αρχές σχετικά με τις ποινές που επιβλήθηκαν στους οπαδούς.

Το βήμα αυτό υποδηλώνει μια συντονισμένη προσπάθεια των κροατικών αρχών να διατηρήσουν τη δημόσια τάξη και ασφάλεια στις αθλητικές εκδηλώσεις, ιδίως μετά τα επεισόδια των Κροατών στο εξωτερικό.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Συνάντηση Φίλιππου Φόρτωμα με την Υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη
  • Ενημέρωση σχετικά με την ένταξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»
  • Σάλος με την απόφαση Τραμπ να απαγορεύσει την είσοδο στις ΗΠΑ στους υπηκόους 12 κρατών: «Ρατσιστικό και ανελέητο»
  • 5 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Ο Δήμος Τήνου καλεί σε υπεύθυνη διαχείριση τηγανελαίων (Βίντεο)
  • Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με έργο, δράση, πρωτοβουλία
  • Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στη Καλαμάτα