Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Ισραήλ ο Μπλίνκεν, συναντήθηκε με τον Νετανιάχου - Μίλησαν και για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους

09 Ιανουαρίου 2024 17:46
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο Ισραήλ ο Μπλίνκεν, συναντήθηκε με τον Νετανιάχου - Μίλησαν και για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους

test2

test2

Ο Μπλίνκεν τόνισε τη σημασία της αποφυγής περαιτέρω βλάβης των αμάχων και της προστασίας των πολιτικών υποδομών στη Γάζα

Στο Ισραήλ βρέθηκε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί, με στόχο να αποτραπεί η περαιτέρω ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Ο Μπλίνκεν συναντήθηκε με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, στον οποίο τόνισε την ανάγκη να διασφαλιστεί η ειρήνη τόσο στο Ισραήλ όσο και στην περιοχή, μεταξύ άλλων μέσω της ίδρυσης ενός παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ.

Met with @IsraeliPM and reaffirmed our support for Israel’s right to prevent another October 7 from occurring.

I also stressed the importance of avoiding civilian harm, protecting civilian infrastructure, and ensuring the distribution of humanitarian assistance throughout Gaza. pic.twitter.com/1g7h27Ci8f

— Secretary Antony Blinken (@SecBlinken) January 9, 2024

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Μπλίνκεν επανέλαβε την υποστήριξη των ΗΠΑ στο δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τόνισε τη σημασία της αποφυγής περαιτέρω βλάβης των αμάχων και της προστασίας των πολιτικών υποδομών στη Γάζα.

Μπλίνκεν και Νετανιάχου συζήτησαν, ακόμα, τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων και τη σημασία αύξησης της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Ακόμα, ο Μπλίνκεν εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον διορισμό της Σίγκριντ Κάαγκ, πρώην αναπληρώτριας πρωθυπουργού της Ολλανδίας, ως ανώτερης συντονίστριας του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια και την ανοικοδόμηση στη Γάζα και δεσμεύτηκε να συνεργαστεί στενά μαζί της.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Παρέμβαση Φίλιππου Φόρτωμα για την υποστελέχωση και τις δυσχέρειες στην εκτέλεση καθηκόντων των υπαλλήλων στους Δήμους των Κυκλάδων
  • Τοποθέτηση της Κατερίνας Μονογυιού για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την ειδική αγωγή, την Ιερά Μονή Σινά και τον ελληνορθόδοξο πολιτισμό.
  • Τριμερής Τουρκίας - Ιταλίας - Λιβύης σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με θολή ατζέντα και αποκλεισμούς
  • Αναφορά του Μάρκου Καφούρου για την προστασία του μνημείου «Πορτάρα» στη Νάξο
  • Βουλή-ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς απαντούν κυβερνητικές πηγές στην αντιπολίτευση για «ακυρότητα» της διαδικασίας
  • Ρεκόρ 25ετίας σε νέες θέσεις εργασίας στο εξάμηνο του έτους - Μητσοτάκης: Στόχος τα €950 κατώτατος μισθός