Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: «Φωνές» μετά την πρόταση Αμερικανού γερουσιαστή για να μην πωλήσουν οι ΗΠΑ F-16 στην Άγκυρα

08 Φεβρουαρίου 2024 14:37
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΥΡΚΙΑ
Τουρκία: «Φωνές» μετά την πρόταση Αμερικανού γερουσιαστή για να μην πωλήσουν οι ΗΠΑ F-16 στην Άγκυρα

test2

Πηγές του τουρκικού υπουργείου 'Αμυνας δηλώνουν ότι δεν αναμένεται κάποια αρνητική εξέλιξη για την Τουρκία αναφορικά με την πρόταση που κατέθεσε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ ο γερουσιαστής Ραντ Πολ, η οποία αποσκοπεί στην αποτροπή της πώλησης των F-16.

Κατά την τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση των αμυντικών συντακτών από τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου 'Αμυνας, αρχιπλοίαρχο Ζεκί 'Ακτουρκ, πηγές του υπουργείου ανέφεραν: «Η σιωπή του Κογκρέσου συνεχίζεται. Δεν αναμένεται να υπάρξει καμία αρνητική εξέλιξη σε αυτή τη διαδικασία».

Αντιδράσεις στην πρόταση που κατέθεσε ο Αμερικανός γερουσιαστής
Παράλληλα, το CNN Turk μετέδωσε ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του στην 'Αγκυρα Ντιτζλέ Τζάνοβα, σύμφωνα με το οποίο «επίσημες πηγές» στην τουρκική πρωτεύουσα επεσήμαναν ότι «η διαδικασία πώλησης των F-16 συνεχίζεται όπως είχε σχεδιαστεί, ο συνομιλητής της Τουρκίας σε αυτή τη διαδικασία είναι η αμερικανική κυβέρνηση».

Η ίδιες πηγές, τις οποίες επικαλείται η Τουρκάλα δημοσιογράφος, φέρονται να ανέφεραν ότι «ο γερουσιαστής Πολ δεν είναι μέλος της Επιτροπής (σ.σ. Εξωτερικών). Η σχετική πρωτοβουλία έγινε ως μια μεμονωμένη πρωτοβουλία ενός γερουσιαστή. Αυτό σημαίνει ότι για να εμποδιστεί η διαδικασία, το σχετικό αίτημα θα πρέπει να περάσει τόσο από τη Γερουσία όσο και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και εκτιμάται πως σε αυτό το στάδιο αυτή η πιθανότητα είναι πολύ χαμηλή. Ακομή και αν όμως περάσει, ο Μπάιντεν μπορεί να βάλει βέτο ασκώντας το δικαίωμά του ως προέδρου».

Στο ίδιο ρεπορτάζ του CNN Turk επισημαίνεται ότι το πρωί της ερχόμενης Κυριακής λήγει η προθεσμία των 15 ημερών προκειμένου να υποβληθούν ενστάσεις για την πώληση.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Συμφωνία Τουρκίας - Βρετανίας για την προμήθεια 20 Eurofighter - Στα 10,74 δισ. δολάρια η αξία του deal
  • Γερμανικό «ναι» για Eurofighter στην Τουρκία - Πιθανή συμφωνία εντός του 2025 αναφέρει ο Γερμανός ΥΠΕΞ (Βίντεο)
  • Σάλος στην Τουρκία: Τα ανοιχτά μικρόφωνα «έκαψαν» δημοσιογράφο έξω από τον Λευκό Οίκο (βίντεο)
  • Συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν στον Λευκό Οίκο: «Είναι φίλος μου, θα αγοράσει αυτά που θέλει, ίσως αρθούν οι κυρώσεις στην Τουρκία» (Βίντεο)
  • EuroBasket 2025: Αυτή είναι η ώρα του μεγάλου ημιτελικού Ελλάδα – Τουρκία
  • Έκανε τη... βαλίτσα του πατίνι! (Βίντεο)