Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σουηδία: Τη συνάντηση με Ορμπάν περιμένει ο Κρίστερσον για να αρθεί το τελευταίο εμπόδιο ένταξης στο ΝΑΤΟ

19 Φεβρουαρίου 2024 16:06
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σουηδία: Τη συνάντηση με Ορμπάν περιμένει ο Κρίστερσον για να αρθεί το τελευταίο εμπόδιο ένταξης στο ΝΑΤΟ

test2

test2

Ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον δήλωσε σήμερα ότι ανυπομονεί να συναντήσει τον Ούγγρο ομόλογό του Βίκτορ Ορμπάν και να γίνει η Σουηδία μέλος του ΝΑΤΟ έπειτα από ενδείξεις ότι η Ουγγαρία πιθανόν να επικυρώσει αυτό τον μήνα το σουηδικό αίτημα ένταξης.

"Είχαμε κάποιες συνομιλίες αυτή την εβδομάδα. Ανυπομονώ για τη συνάντηση και ανυπομονώ για τη σουηδική ένταξη στο ΝΑΤΟ", είπε ο Κρίστερσον στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πολωνό ομόλογό του σε επίσκεψή του στη Βαρσοβία.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Ορμπάν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Βουλή μπορεί να επικυρώσει τη σουηδική ένταξη στο ΝΑΤΟ κατά την εαρινή σύνοδο της Συμμαχίας, αργότερα αυτό τον μήνα.

Η Ουγγαρία είναι η μοναδική χώρα στο NATO που δεν έχει ακόμη επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ χαρακτήρισε "απαράδεκτο" η Ουγγαρία να εμποδίζει την ένταξη της Σουηδίας και την κάλεσε να την επικυρώσει άμεσα.

"Θα ήταν λάθος για μια χώρα του ΝΑΤΟ να εμποδίζει την είσοδο μιας άλλης χώρας στο ΝΑΤΟ. Η Πολωνία και εγώ προσωπικά θα είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε πλήρως αυτό το θέμα", δήλωσε ο Τουσκ.

Η Σουηδία αιτήθηκε να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ σχεδόν πριν από δύο χρόνια σε μια ιστορική μεταστροφή της πολιτικής της που επηρεάστηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Ζαχαράκη: Έρχονται 10.000 διορισμοί εκπαιδευτικών και αλλαγές στο Λύκειο (Βίντεο)
  • Μητσοτάκης: Ο κρατικός μηχανισμός έδωσε τιτάνια μάχη - Είμαστε δίπλα σε όσους είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται
  • Δημοσκόπηση GPO: Στο 28,7% η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 14% και τρίτη η Πλεύση με 13,1%
  • Κυρώσεις από τις ΗΠΑ σε συμμορία στη Βενεζουέλα που ισχυρίζονται πως συνδέεται με τον Μαδούρο
  • Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Αλλαγές στην εκλογή δημάρχων, περιφερειαρχών -Νέο πειθαρχικό αιρετών
  • Μέτρα για μεσαία τάξη, μη κρατικά πανεπιστήμια – Οι 25 μεταρρυθμίσεις που έθεσε ο Μητσοτάκης και πρέπει να γίνουν έως το τέλος του έτους (Βίντεο)