Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κεντρικό Εβραϊκό Συμβούλιο σε γερμανική κυβέρνηση: Στηρίξτε στρατιωτικά στο Ισραήλ

06 Αυγούστου 2024 11:59
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΙΣΡΑΗΛ
  • ΕΒΡΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
  • ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κεντρικό Εβραϊκό Συμβούλιο σε γερμανική κυβέρνηση: Στηρίξτε στρατιωτικά στο Ισραήλ

test2

test2

Την παροχή στρατιωτικής στήριξης στο Ισραήλ, σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης, ζήτησε από την γερμανική κυβέρνηση ο πρόεδρος του Κεντρικού Εβραϊκού Συμβουλίου της Γερμανίας Γιόζεφ Σούστερ.

«Η ιστορική ευθύνη της Γερμανίας για την ασφάλεια του Ισραήλ δεν είναι βεβαίως νομικά δεσμευτική, αλλά κατά την γνώμη μου, σημαίνει φυσικά ότι η Γερμανία θα σταθεί και στρατιωτικά στο πλευρό του εβραϊκού κράτους σε περίπτωση μεγάλης κλίμακας επίθεσης, όπως αυτή που πιθανόν επίκειται τώρα», δήλωσε ο κ. Σούστερ στο Δίκτυο RND.

Γερμανικό υπουργείο Άμυνας: «Δεν τίθεται επί του παρόντος» πιθανή συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων
Το ίδιο είχε ζητήσει ήδη το Σαββατοκύριακο το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU), ενώ ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, έκανε λόγο για «υποθετικό ζήτημα» και απέφυγε να απαντήσει.

Από την πλευρά του υπουργείου Άμυνας, ξεκαθαρίστηκε ότι μια πιθανή συμμετοχή των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων «δεν τίθεται επί του παρόντος», με τον υπουργό Μπόρις Πιστόριους να αποκλείει σε αυτή τη φάση την αποστολή γερμανών στρατιωτών στην περιοχή.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Νετανιάχου: Ο εκτοπισμός των Παλαιστινίων από τη Γάζα είναι όρος για το τέλος του πολέμου
  • Πόλεμος στη Γάζα: Παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό οι τέσσερις Ισραηλινές όμηροι, δείτε βίντεο
  • Ποιες είναι οι τρεις όμηροι που απελευθερώνει η Χαμάς - Λάβαμε τα ονόματα, ξεκινά η εκεχειρία λέει το Ισραήλ (Βίντεο)
  • Η ισραηλινή κυβέρνηση εγκρίνει τη συμφωνία ομήρων μετά από επτά ώρες συζήτησης
  • Συμφωνία εκεχειρίας Ισραήλ-Χαμάς: Οι 96 ώρες εντατικών διαπραγματεύσεων ως τα ξημερώματα, ο ρόλος ΗΠΑ, οι δυσκολίες (Βίντεο)
  • Ολονύχτια επεισόδια στο Άμστερνταμ- Άγρια επίθεση με στόχο Ισραηλινούς οπαδούς της Μακάμπι- Βίντεο