Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Times of Israel: Ο Τραμπ ζήτησε από τον Νετανιάχου να βάλει τέλος στον πόλεμο στη Γάζα προτού επιστρέψει στον Λευκό Οίκο

31 Οκτωβρίου 2024 00:27
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΙΣΡΑΗΛ
  • ΗΠΑ
Times of Israel: Ο Τραμπ ζήτησε από τον Νετανιάχου να βάλει τέλος στον πόλεμο στη Γάζα προτού επιστρέψει στον Λευκό Οίκο

test2

test2

Ο Τραμπ έχει ξεκαθαρίσει ότι επιθυμία του είναι το Ισραήλ να επικρατήσει στον πόλεμο γρήγορα, με τις πρόσφατες πληροφορίες να δείχνουν πως έχει θέσει κι ένα χρονοδιάγραμμα γι' αυτό

Να ολοκληρώσει τον πόλεμο στη Γάζα, πριν από την -πιθανή- επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, φέρεται να ζήτησε ο Ντόναλντ Τραμπ από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με τους Times of Israel, που επικαλούνται δύο πηγές.

Σύμφωνα με πρώην αξιωματούχο της κυβέρνησης Τραμπ αλλά και Ισραηλινό αξιωματούχου, το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στον Νετανιάχου όταν ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος φιλοξένησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό στο Mar-a-Lago της Φλόριντα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ξεκαθαρίσει ότι επιθυμία του είναι το Ισραήλ να επικρατήσει στον πόλεμο γρήγορα, με τις πρόσφατες πληροφορίες να δείχνουν πως έχει θέσει κι ένα χρονοδιάγραμμα γι’ αυτό.

Παράλληλα, ο πρώην αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ, τον οποίο επικαλείται η ισραηλινή εφημερίδα, αναφέρει ότι η προτροπή του Τραμπ στον Νετανιάχου θα μπορούσε να δικαιολογεί δραστηριότητα του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, μόνο όμως εφόσον επισήμως το Ισραήλ θα έχει λήξει τον πόλεμο.

Ο Νετανιάχου έχει τονίσει εδώ και καιρό ότι το Ισραήλ θα διατηρήσει τον απόλυτο έλεγχο ασφαλείας της Γάζας μετά τον πόλεμο και άλλοι Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν μιλήσει για τη διατήρηση μιας νεκρής ζώνης στο εσωτερικό της Λωρίδας, όταν εντοπίζουν τη Χαμάς να προσπαθεί να ανασυνταχθεί.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Ο Τραμπ μετακινεί πυρηνικά υποβρύχια - Απάντηση τις απειλές Μεντβέντεφ (βίντεο)
  • Παρέμβαση Φίλιππου Φόρτωμα για την υποστελέχωση και τις δυσχέρειες στην εκτέλεση καθηκόντων των υπαλλήλων στους Δήμους των Κυκλάδων
  • Τοποθέτηση της Κατερίνας Μονογυιού για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την ειδική αγωγή, την Ιερά Μονή Σινά και τον ελληνορθόδοξο πολιτισμό.
  • Τριμερής Τουρκίας - Ιταλίας - Λιβύης σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με θολή ατζέντα και αποκλεισμούς
  • Αναφορά του Μάρκου Καφούρου για την προστασία του μνημείου «Πορτάρα» στη Νάξο
  • Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Σφοδρές επικρίσεις για επένδυση σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Ισραήλ