Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όρμπαν: Θα προσκαλέσω τον Νετανιάχου, δεν θα εκτελέσω το ένταλμα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

22 Νοεμβρίου 2024 10:16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Όρμπαν: Θα προσκαλέσω τον Νετανιάχου, δεν θα εκτελέσω το ένταλμα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

test2

test2

Οι αποφάσεις του ΔΠΔ είναι δεσμευτικές για όλα τα κράτη-μέλη, δήλωσε χθες ο Ζοζέπ Μπορέλ

Ξεκάθαρα διαφορετική στάση από αυτή που εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Ένωση δια του ύπατου εκπρόσωπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ, όσον αφορά τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου και το ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, εξέφρασε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

Όπως είπε όχι μόνο θα προσκαλέσει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ στην Ουγγαρία, αλλά θα διασφαλίσει ότι «δεν θα εκτελεστεί» το επίμαχο ένταλμα σύλληψης.

I take note of the decision of the @IntlCrimCourt to issue arrest warrants for Israel PM Netanyahu, former Minister Gallant, and Hamas leader Deif.

These decisions are binding on all States party to the Rome Statute, which includes all EU Member States.

— Josep Borrell Fontelles (@JosepBorrellF) November 21, 2024

Μιλώντας στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό της Ουγγαρίας, ο κ. Όρμπαν, ο οποίος ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο, είπε ότι το ένταλμα σύλληψης Νετανιάχου «είναι λάθος».

Παράλληλα έστειλε μήνυμα στον Ισραηλινό ομόλογό του ότι θα μπορεί να διεξάγει διαπραγματεύσεις στην Ουγγαρία «με επαρκή ασφάλεια»
Το μήνυμα Μπορέλ

Οι αποφάσεις αυτές είναι δεσμευτικές για όλα τα κράτη-μέλη» ανέφερε ο Ζοζέπ Μπορέλ για τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

«Σημειώνω την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να εκδώσει εντάλματα σύλληψης για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Νετανιάχου, τον πρώην υπουργό Γκάλαντ και τον ηγέτη της Χαμάς Ντέιφ. Οι αποφάσεις αυτές είναι δεσμευτικές για όλα τα κράτη μέλη του Καταστατικού της Ρώμης, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ» έγραψε ο κ. Μπορέλ σε ανάρτησή του στο Χ.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Επίσκεψη του Φίλιππου Φόρτωμα στην Πάρο
  • Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου: Ουδεμία έκπληξη για τις δηλώσεις του περιφερειάρχη
  • Χρηστή Διοίκηση και Διαφάνεια σε όλα τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα με νέα διαδικασία σύναψης Μισθώσεων και Παραχωρήσεων
  • Κατερίνα Μονογυιού: Στηρίζουμε έμπρακτα την Υγεία, τη Δικαιοσύνη και τον Τουρισμό στη Μύκονο, τη Σαντορίνη και τη Νάξο
  • Αλέξης Τσίπρας: Να αποτρέψουμε τον κίνδυνο οι κυβερνήσεις να γίνουν ΑΕ των ολιγαρχών
  • Ο Δήμαρχος Αμοργού στην 4η Attica Green Expo