Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έτοιμος να παραιτηθεί ο Ζελένκσι για την ειρήνη στην Ουκρανία και την ένταξη στο ΝΑΤΟ

24 Φεβρουαρίου 2025 00:41
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΖΕΛΕΝΣΚΙ
  • ΟΥΚΡΑΝΙΑ
  • ΝΑΤΟ
  • ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Έτοιμος να παραιτηθεί ο Ζελένκσι για την ειρήνη στην Ουκρανία και την ένταξη στο ΝΑΤΟ

test2

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Ο Ουκρανός πρόεδρος, μιλώντας σε φόρουμ, είπε ότι επικεντρώνεται στην ασφάλεια της Ουκρανίας τώρα και όχι σε 20 χρόνια.

Έτοιμος να παραιτηθεί εμφανίζεται ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένκσι προκειμένου να επέλθει ειρήνη στη χώρα του.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, μιλώντας σε φόρουμ, είπε ότι επικεντρώνεται στην ασφάλεια της Ουκρανίας τώρα και όχι σε 20 χρόνια. Επανέλαβε, παράλληλα, την επιθυμία του για εγγυήσεις ασφαλείας ώστε να τεθεί η Ουκρανία στην ισχυρότερη δυνατή θέση κατά τη διάρκεια των ειρηνευτικών συνομιλιών. Επίσης, ο Ουκρανός ηγέτης είπε ότι το ΝΑΤΟ «είναι η φθηνότερη επιλογή» και είπε ότι «είναι ακόμα στο τραπέζι», παρόλο που η Ρωσία έχει πει ότι η ένταξη της Ουκρανίας στην αμυντική συμμαχία θα αποτελούσε «άμεση απειλή» γι' αυτήν.

{https://youtu.be/athtSGE36S8}

Μάλιστα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε ερώτηση για το ποιες διαβεβαιώσεις χρειάζεται από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και εάν είναι ευτυχής να «παραιτηθεί» από την προεδρία της Ουκρανίας με αντάλλαγμα την ειρήνη, απάντησε: «Ναι, είμαι χαρούμενος, αν είναι για την ειρήνη της Ουκρανίας», προσθέτοντας ότι δεν είναι «όνειρό» του να παραμείνει πρόεδρος.

Η δήλωσή του αυτή, έγινε αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε τον Ουκρανό πρόεδρο «δικτάτορα χωρίς εκλογές», νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Ο Guardian μάλιστα, σημειώνει πως η ουκρανική νομοθεσία απαγορεύει τις εκλογές κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου, ο οποίος ισχύει από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της τον Φεβρουάριο του 2022. Λίγοι Ουκρανοί υποστηρίζουν την ιδέα εκλογών σε μια εποχή που η εισβολή της Ρωσίας έχει αναγκάσει εκατομμύρια να διαφύγουν στο εξωτερικό και όταν Ουκρανοί στρατιώτες πολεμούν και πεθαίνουν στην πρώτη γραμμή.

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι ήθελε να δει τον Ντόναλντ Τραμπ ως εταίρο της Ουκρανίας και κάτι περισσότερο από έναν απλό μεσολαβητή μεταξύ Κιέβου και Μόσχας. «Θέλω πραγματικά να είναι κάτι περισσότερο από απλός μεσολαβητής, αυτό δεν αρκεί», είπε στη συνέντευξη Τύπου.

Η απάντηση Ζελένσκι στο «δικτάτορας»
«Δεν θα χαρακτήριζα τα λόγια του Ντόναλντ Τραμπ κομπλιμέντο», απάντησε σχετικά ο Ζελένσκι για τον πρόεδρο των ΗΠΑ χαρακτηρίζοντάς τον «δικτάτορα που κάνει τρομερή δουλειά» στην πλατφόρμα του Truth Social την περασμένη εβδομάδα.

«Δεν προσβλήθηκα, αλλά ένας δικτάτορας θα είχε προσβληθεί», πρόσθεσε χαμογελώντας.

dnews.gr

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Ο Τραμπ απειλεί με αποχώρηση από το ΝΑΤΟ -Στόχος επίθεσης ξανά η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη
  • Ντ. Τραμπ: «Η Ισπανία ήταν κακή απέναντι στο ΝΑΤΟ, δεν θέλει να πληρώσει το μερίδιό της» (βίντεο)
  • Συνάντηση Ζελένσκι - Μακρόν αύριο στο Παρίσι
  • Το ΝΑΤΟ αναπτύσσει Patriot στην κεντρική Τουρκία για την προστασία του εναέριου χώρου (βίντεο)
  • Ουκρανία: Σύνοδος της ολομέλειας του ΕΚ για τα τέσσερα χρόνια από την επίθεση της Ρωσίας (βίντεο)
  • Πόλεμος στην Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις σε Κίεβο και άλλες ουκρανικές περιοχές, δύο μέρες πριν τη τέταρτη επέτειο της ρωσικής εισβολής