Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκικά ΜΜΕ κατά Ιμάμογλου: Οι «αμαρτωλές» βίλες εκατ. δολαρίων και η εταιρεία-βιτρίνα

21 Μαρτίου 2025 11:25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΥΡΚΙΑ
Τουρκικά ΜΜΕ κατά Ιμάμογλου: Οι «αμαρτωλές» βίλες εκατ. δολαρίων και η εταιρεία-βιτρίνα

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Σε αναβρασμό βρίσκεται για μια ακόμα ημέρα η Τουρκία μετά τη σύλληψη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης και κυριότερου πολιτικού αντιπάλου του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με πολύ βαριές κατηγορίες, στο πλαίσιο δύο διακριτών ερευνών για διαφθορά και υποστήριξη της τρομοκρατίας.

Σήμερα η τουρκική εφημερίδα Sabah, συνέδεσε τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση με τρεις πολυτελείς βίλες αξίας περίπου 1,5 δισεκατομμυρίων λιρών ή 50 εκατομμυρίων δολαρίων στην περιοχή Emirgan του Σαρίγερ.

Οι τρεις βίλες, οι οποίες δεν έχουν δηλωθεί στη δημόσια περιουσιακή κατάσταση του Ιμάμογλου, ανήκουν στη Güllüce Tarımcılık Sanayi Tic. A.Ş, μία εταιρεία που αρχικά είχε ως αντικείμενο τη γεωργία και τη βιομηχανία τροφίμων και σύμφωνα με τη Sabah λειτουργούσε ως «βιτρίνα».

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2021 από τον επιχειρηματία Ali Nuhoğlu, ο οποίος φέρεται να έχει στενή σχέση με τον κατηγορούμενο. Λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές του 2024, ο ιδιοκτήτης φαίνεται να μεταβίβασε όλες τις μετοχές της εταιρείας μαζί με τις βίλες στην εταιρεία İmamoğlu İnşaat, η οποία ανήκει στον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, με τίμημα το ποσό των 15 εκατομμυρίων λιρών.

Μετά τη μεταβίβαση, μοναδικός εκπρόσωπος της Güllüce Tarımcılık εμφανίζεται ο Tuncay Yılmaz, ο οποίος είναι ξάδερφος του Ιμάμογλου και γενικός διευθυντής της İmamoğlu İnşaat και βρίσκεται υπό κράτηση στο πλαίσιο έρευνας για αδήλωτα χρήματα και οικονομικές ατασθαλίες.

Η Sabah αναφέρει ότι ο Nuhoğlu, ο οποίος μεταβίβασε τις μετοχές, έλαβε στη συνέχεια μεγάλες συμβάσεις από τη Δημοτική Επιχείρηση Υδάτων και Αποχέτευσης Κωνσταντινούπολης, αξίας 212 εκατομμυρίων λιρών. Επίσης, λίγες ημέρες πριν από την αποκάλυψη του σκανδάλου, η İSTCON, μια άλλη εταιρεία που φαίνεται να είναι βιτρίνα και συνδέεται με τον Nuhoğlu, έλαβε σύμβαση 2,1 δισεκατομμυρίων λιρών από την ΚΙΠΤΑΣ, δημοτική εταιρεία της Κωνσταντινούπολης.

newsbeast.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Νέο σκάνδαλο στοιχηματισμού στην Τουρκία - Εμπλεκόμενοι 224 ποδοσφαιριστές και 24 διαιτητές
  • Ιστορική επίσκεψη του Πάπα Λέοντος ΙΔ’ στο Φανάρι (Βίντεο)
  • Έκρηξη σε δικαστικό μέγαρο στην Τουρκία - Ένας τραυματίας (βίντεο)
  • Επιμένει ο Φιντάν: «Λύση δύο κρατών στην Κύπρο» – Έτοιμη η Τουρκία να στείλει στρατεύματα στη Γάζα
  • Νέα τραγωδία στην Τουρκία: Συνετρίβη πυροσβεστικό αεροσκάφος στην Κροατία - Νεκρός ο πιλότος
  • Συμφωνία Τουρκίας - Βρετανίας για την προμήθεια 20 Eurofighter - Στα 10,74 δισ. δολάρια η αξία του deal