Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ: Δασμοί 50% στην Ευρωπαϊκή Ένωση από 1η Ιουνίου

23 Μαϊος 2025 15:04
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΡΑΜΠ
Τραμπ: Δασμοί 50% στην Ευρωπαϊκή Ένωση από 1η Ιουνίου

test2

test2

ΟΙ αναρτήσεις του Αμερικανού Προέδρου στο Truth Social

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι «προτείνει άμεσους δασμούς 50% στην Ευρωπαϊκή Ένωση» με αφού παραπονέθηκε ότι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις έχουν σταματήσει.

Όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social οι νέοι δασμοί θα ξεκινήσουν σε λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα, την 1η Ιουνίου.

Η ΕΕ «ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί», έγραψε ο Τραμπ. «Οι συζητήσεις μας μαζί τους δεν οδηγούν πουθενά!»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δημιουργήθηκε με πρωταρχικό σκοπό να εκμεταλλευτεί τις Ηνωμένες Πολιτείες στο ΕΜΠΟΡΙΟ, ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Οι ισχυροί εμπορικοί φραγμοί, οι φόροι ΦΠΑ, οι γελοίες εταιρικές κυρώσεις, οι μη νομισματικοί εμπορικοί φραγμοί, οι νομισματικοί χειρισμοί, οι άδικες και αδικαιολόγητες αγωγές κατά αμερικανικών εταιρειών και πολλά άλλα, έχουν οδηγήσει σε εμπορικό έλλειμμα με τις ΗΠΑ άνω των 250.000 $ ετησίως. Οι συζητήσεις μας μαζί τους δεν οδηγούν πουθενά! Ως εκ τούτου, προτείνω ένα κατ’ ευθείαν δασμό 50% στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από την 1η Ιουνίου 2025. Δεν υπάρχει δασμός εάν το προϊόν κατασκευάζεται ή κατασκευάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας σε αυτό το θέμα!

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Αλλαγές στην εκλογή δημάρχων, περιφερειαρχών -Νέο πειθαρχικό αιρετών
  • Μέτρα για μεσαία τάξη, μη κρατικά πανεπιστήμια – Οι 25 μεταρρυθμίσεις που έθεσε ο Μητσοτάκης και πρέπει να γίνουν έως το τέλος του έτους (Βίντεο)
  • Οι λαμπερές εμφανίσεις στο Προεδρικό Μέγαρο - H λουλουδένια Μονογυιού, τα λευκά κρόσια της Νάντιας και η αρχαιοελληνική Νοτοπούλου
  • Λευκός Οίκος: Παρουσίασε τη στρατηγική του για την Τεχνητή Νοημοσύνη με στόχο την παγκόσμια κυριαρχία των ΗΠΑ
  • Γ. Βρούτσης: «Ξανά το ελληνικό πόλο στην κορυφή του κόσμου» (Βίντεο)
  • Βουλή: Επεισόδιο μεταξύ Κωνσταντοπούλου και Φλώρου στην Ολομέλεια - «Με είπατε μαλ@@@@μένη;», δείτε βίντεο