Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: Η Μόσχα καλεί την Τεχεράνη να συνεχίσει τη συνεργασία της με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας

26 Ιουνίου 2025 15:27
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΙΡΑΝ
Ρωσία: Η Μόσχα καλεί την Τεχεράνη να συνεχίσει τη συνεργασία της με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας

test2

test2

Η Ρωσία επιθυμεί το Ιράν να συνεχίσει τη συνεργασία του με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Η τοποθέτηση αυτή της Μόσχας έρχεται μια μέρα μετά την έγκριση από το κοινοβούλιο του Ιράν νομοσχέδιου για την αναστολή της συνεργασίας της χώρας με τον ΔΟΑΕ/ΙΑΕΑ, τον εποπτικό φορέα του ΟΗΕ για τα πυρηνικά, έπειτα από 12 ημέρες πολέμου με το Ισραήλ στη διάρκεια των οποίων πραγματοποιήθηκαν ισραηλινά και αμερικανικά πλήγματα εναντίον των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.

«Ο ΔΟΑΕ, που αρνήθηκε να καταδικάσει έστω και στο ελάχιστο την επίθεση εναντίον των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, ξεπούλησε τη διεθνή του αξιοπιστία», δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Μοχαμάντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ μετά το πέρας της ψηφοφορίας.

Η Μόσχα, η οποία διατηρεί στρατηγική συνεργασία με το Ιράν, καταδίκασε τις ισραηλινές και αμερικανικές επιθέσεις και υπογραμμίζει ότι η Τεχεράνη έχει το δικαίωμα σε ένα ειρηνικό πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας.

«Θέλουμε να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ του Ιράν και του ΔΟΑΕ, θέλουμε όλοι να σεβαστούν την επανειλημμένα διατυπωμένη δήλωση του Ιράν ότι αυτή η χώρα δεν έχει και δεν θα έχει καμία πρόθεση να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας Ραφαέλ Γκρόσι δήλωσε χθες ότι βασική προτεραιότητα των επιθεωρητών είναι να επιστρέψουν στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν προκειμένου να αποτιμήσουν τις επιπτώσεις των αμερικανικών και ισραηλινών πληγμάτων και να ελέγξουν τα ιρανικά αποθέματα σε εμπλουτισμένο ουράνιο.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης παρευρέθηκε την Κυριακή στον αγώνα Α.Ο. Μυκόνου – Ολυμπιακός
  • Κ. Χατζηδάκης: Μέχρι το τέλος της χρονιάς μια νέα δέσμη πρωτοβουλιών για τη στεγαστική πολιτική
  • Ένταξη της πράξης «Υποδομές εξυπηρέτησης ΑμεΑ σε παραλίες Νάξου και Δονούσας» στο Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2021–2027»
  • Έξαλλη η Κωνσταντοπούλου για «κόφτη» στις ομιλίες, επιτέθηκε σε Μπακογιάννη και Γεροβασίλη – «Είσαι υστερική», είπε η Ντόρα
  • Υπέρ της εκλογικής συμπόρευσης με Τσίπρα ο Φάμελλος - «Είναι διάσπαση» εξερράγη ο Πολάκης
  • Μητσοτάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Κενοτάφιο αφιερωμένο στον ανώνυμο μαχητή, όχι τόπος διαμαρτυρίας και πολιτικής εκμετάλλευσης (Bίντεο)