×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα νησιά Γκαλαπάγκος «έρχονται» στους χάρτες της Google (vd.)

14 Σεπτεμβρίου 2013 11:22

Το οπτικό υλικό θα χρησιμοποιηθεί και για επιστημονικούς σκοπούς.

Του Κώστα Δεληγιάννη

Την ευκαιρία να «επισκεφθούν» τα νησιά Γκαλαπάγκος δίνει πλέον η Google στους χρήστες του Street View καθώς, όπως ανακοίνωσε εδώ και λίγες ώρες, ενσωμάτωσε στην υπηρεσία πανοραμικές εικόνες της περιοχής.

Η ανάρτηση του υλικού έγινε 178 χρόνια με την επίσκεψη στα νησιά του Δαρβίνου, όπου η μελέτη αρκετών ενδημικών ειδών τον οδήγησε στη διατύπωση της θεωρίας της φυσικής επιλογής. Καθώς το τοπικό οικοσύστημα θεωρείται μοναδικό στον κόσμο, τα νησιά έχουν ανακηρυχθεί εθνικό πάρκο από το 1959, χρονιά που ιδρύθηκε επίσης το Ίδρυμα Κάρολος Δαρβίνος, για την προστασία και τη μελέτη της περιοχής.

Για την αποτύπωση των νησιών, το Google συνεργάστηκε με το Ίδρυμα και το Catlin Seaview Survey. Έτσι, μέσα από τα πανοράματα, οι χρήστες μπορούν να θαυμάσουν πολλά από τα είδη που ζουν στα νησιά (όπως το θαλάσσιο ιγκουάνα), αλλά και να «κολυμπήσει» ανάμεσα σε ένα κοπάδι από θαλάσσιους ελέφαντες.

Στόχος είναι επίσης οι πανοραμικές εικόνες να χρησιμοποιηθούν και για επιστημονικούς λόγους. Κι αυτό γιατί το Ίδρυμα Κάρολος Δαρβίνος ζητά από τους χρήστες να αναγνωρίσουν τα φυτά και τα ζώα που θα «συναντήσουν» στα Γκαλαπάγκος μέσω του Street View.

www.kathimerini.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr