Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Λευκός Οίκος ζητά emails και αρχεία συνομιλιών αξιωματούχων από Facebook και Apple

15 Σεπτεμβρίου 2019 13:20

Σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα στις ΗΠΑ για επίδειξη «συμπεριφοράς υπέρ του αθέμιτου ανταγωνισμού» από τους μεγάλους τεχνολογικούς κολοσσούς, Facebook, Amazon. Apple και Google


Το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών ενισχύει τις έρευνές του στην τεχνολογική βιομηχανία, με τους νομοθέτες του Λευκού Οίκου να έχουν απαιτήσει από τέσσερις τεχνολογικούς κολοσσούς, να τους παραθέσουν emails και αρχεία συνομιλιών αξιωματούχων, καθώς αναζητούν στοιχεία που να φανερώνουν συμπεριφορά υπέρ του αθέμιτου ανταγωνισμού.

Συγκεκριμένα, οι επικεφαλής των δικαστικών επιτροπών των κομμάτων ζήτησαν από την Amazon, τη Facebook, την Apple και την Alphabet (η εταιρεία στην οποία ανήκει η Google) να τους παράσχουν μέχρι τις 14 Οκτωβρίου αρχεία που θα περιλαμβάνουν επικοινωνίες αξιωματούχων και οικονομικές καταστάσεις, καθώς και πληροφορίες για τους ανταγωνιστές, τα μερίδια αγοράς και βασικές επιχειρηματικές αποφάσεις.

Αάμεσα στα στελέχη από τα οποία έχει ζητηθεί να συνεργαστούν στις έρευνες, περιλαμβάνονται ο ιδρυτής του Amazon, Τζεφ Μπέζος, ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο επικεφαλής της Apple, Τιμ Κουκ και οι Λάρι Πέιτζ και Έρικ Σμιντ της Google.

Ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής, Τζέρολντ Νάντλερ δήλωσε ότι τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί, θα βοηθήσουν στην έρευνα που εξελίσσσεται, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως ορισμένες μεγάλες επιχειρήσεις έχουν συγκεντρώσει μερίδιο άνω του φυσιολογικού στο online εμπόριο και στις επικοινωνίες.

protothema.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr