Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εφαρμογή στο κινητό θα ενημερώνει εάν βρισκόμαστε κοντά σε φορέα ή ασθενή με κορονοϊό

10 Μαϊος 2020 18:24

Εντός των ημερών η κυβέρνηση της Ολλανδίας θα ανακοινώσει και επίσημα την λειτουργία της εφαρμογής


Ηολλανδική κυβέρνηση έχει συστήσει μια ομάδα έμπειρων προγραμματιστών για να δημιουργήσει εφαρμογή παρακολούθησης φορέων και ασθενών με κορανοϊό. Η πρώτη έκδοση Beta θα έτοιμη για δοκιμές έως τα τέλη Μαΐου, δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Hugo de Jonge.

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας δημοσίευσε επίσης ένα χρονοδιάγραμμα για να εξηγήσει την ανάπτυξη της νέας εφαρμογής, αλλά και για να απαντήσει σε όσους διαφωνούν με την εφαρμογή της. Η εφαρμογή έχει σκοπό να διευκολύνει τις υπηρεσίες υγείας GGD να παρακολουθούν πιθανές μολύνσεις από κορονοϊούς. Εάν κάποιος διαγνωστεί με κορονοϊό, η εφαρμογή θα στέλνει μήνυμα σε όλα τα τηλέφωνα που θα βρίσκονται κοντά στον ασθενή, προειδοποιώντας τους υπολοίπους ιδιοκτήτες πως κινδυνεύουν να μολυνθούν.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως πρόκειται για μια διαφανή διαδικασία αλλά ακόμα γίνονται έρευνες σχετικά με τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων. Μεταξύ των ειδικών που συμμετέχουν στο φιλόδοξο πρόγραμμα είναι ο Dirk-Willem van Gulik, γνωστό για το ευρέως χρησιμοποιούμενο λογισμικό Apache και η Jelle Prince, υπεύθυνη για τις εφαρμογές Uber για πολλά χρόνια.

Τα αποτελέσματα της δοκιμής θα τα δημοσιεύσει η ολλανδική κυβέρνηση πριν ανακοινώσει την επίσημη εφαρμογή της.

«Ολα γίνονται ανοικτά και με διαφανείς διαδικασίες όχι μόνο για να δείξουμε τι κάνουμε και πού βρισκόμαστε, αλλά και για να χρησιμοποιήσουμε ενεργά τη γνώση και την εμπειρία όλων όσων θέλουν να συμμετάσχουν. Η ιδιωτική ζωή, τα δικαιώματα και η ασφάλεια δεδομένων θα δοθεί υψηλή προτεραιότητα», ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ολλανδίας.

ethnos.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr