Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκδοχή χωρίς «ορατά» likes στις δημοσιεύσεις θα δοκιμάσουν το Instagram και το Facebook

15 Απριλίου 2021 18:54

Το Facebook και το Instagram θα δοκιμάσουν την απόκρυψη των likes από όσους χρήστες δεν επιθυμούν να τα βλέπουν, τόσο κάτω από τις δικές τους αναρτήσεις, όσο και των άλλων.

Η δοκιμή θα ξεκινήσει από το Instagram- το οποίο ανήκει εδώ και καιρό στον Όμιλο του Facebook- και ενδέχεται να επεκταθεί και στο Facebook, καθώς και στις 2 πλατφόρμες τα likes και οι λοιπές αντιδράσεις που λαμβάνει μια δημοσίευση έχουν θεωρηθεί πηγή στρες για πολλούς χρήστες.

Η νέα αυτή επιλογή δεν θα καλύπτει τα σχόλια που λαμβάνει η εκάστοτε δημοσίευση, τα οποία θα συνεχίσουν να παραμένουν ορατά σε όλους.

Δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που δοκιμάζεται κάτι τέτοιο, αφού και το 2019 το Instagram είχε επιτρέψει για ένα διάστημα σε ορισμένους χρήστες να αποκρύπτουν τα likes που συγκέντρωναν οι δικές τους αναρτήσεις και των άλλων.

Τότε, κάποιοι χρήστες είχαν καλοδεχτεί την νέα αυτή επιλογή, ενώ άλλοι, για τους οποίους τα likes είναι σημαντικά- όπως διάφοροι influencers- έκριναν πως η απόκρυψη των likes «υποβάθμιζε» την ινσταγκραμική τους εμπειρία.

«Κάποιοι βρήκαν την επιλογή ωφέλιμη, ωστόσο άλλοι ήθελαν να έχουν πρόσβαση σε αυτό τον τρόπο μέτρησης του τι είναι δημοφιλές και τι όχι», είχε πει τότε η εταιρεία, σε σχετική ανακοίνωσή της.

Φέτος τον Μάρτιο, τα likes είχαν εξαφανιστεί ξανά από το Instagram για λίγες ώρες, εξαιτίας ενός «τεχνικού προβλήματος», με πολλούς από τους χρήστες να αναρωτιούνται εάν η εταιρεία δοκίμαζε ξανά αυτή την εκδοχή της εφαρμογής.

Καθώς πολλοί από αυτούς την είδαν με καλό μάτι, η εταιρεία αποφάσισε πράγματι να κάνει ξανά μια δοκιμή, τονίζοντας πως θα είναι μικρής κλίμακας για αρχή (δηλαδή όχι διαθέσιμη σε όλους), αλλά με προοπτικές διεύρυνσης, ανάλογα με την ανταπόκριση του κοινού.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr