Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Google Maps: Νέα εργαλεία προβλέπουν τον συνωστισμό σε μέσα μεταφοράς λόγω covid

22 Ιουλίου 2021 13:46

Το Google Maps θα μας δείχνει σε 100 χώρες αν τα λεωφορεία ή οι συρμοί έχουν πολύ κόσμο ή αν έχουν κενές θέσεις - Πέρα από την πρακτικότητα είναι και μια βοήθεια για να αποφεύγουμε τον συνωστισμό στην εποχή της πανδημίας

Η πανδημία δημιούργησε μία νέα κατάσταση όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η νέα αυτή «κανονικότητα» διαφέρει από τόπο σε τόπο, οι μετακινήσεις ειδικά με τα Μέσα Μεταφοράς άλλαξε και το Google Maps πρόσθεσε εργαλεία στην εφαρμογή του, προκειμένου να βοηθήσει στην κίνηση των πολιτών και χρηστών με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Transit_Crowdedness_Predictions


Κρατάμε τις αποστάσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στην αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού η κίνηση στα ΜΜΜ περιορίστηκε δραματικά. Όσο περνά ο καιρός, όμως τα δεδομένα αλλάζουν. Ο κόσμος επιστρέφει σιγά σιγά στη χρήση των μέσων, με τις οδηγίες γι’ αυτά να έχουν αυξηθεί στα Maps κατά 50% σε σχέση με πέρυσι στην Αμερική -το θέμα της ασφάλειας παραμένει κορυφαία προτεραιότητα.

Έτσι το google maps για να μας βοηθήσει να κινούμαστε με ασφάλεια, επέκτεινε τις προβλέψεις συνωστισμού σε περισσότερες από 10.000 εταιρείες μέσων μαζικών μεταφορών σε 100 χώρες, ώστε να ξέρουμε αν στη γραμμή που θα επιλέξουμε, θα υπάρχουν πολλές κενές θέσεις. Να γνωρίζουμε αν τα οχήματα ή συρμοί θα είναι γεμάτοι ή τι άλλο θα ισχύει. Με αυτή την πληροφορία μπορούμε να αποφασίσσουμε αν θέλουμε να επιβιβαστούμε αμέσως ή να περιμένουμε το επόμενο λεωφορείο ή τρένο καθώς, ανεξάρτητα από την πανδημία, σε κανέναν δεν αρέσει να ταξιδεύει όρθιος και στριμωγμένος σαν... σαρδέλα.

Οι προβλέψεις αυτές είναι εφικτές μέσω της ΑΙ τεχνολογίας μας (Τεχνητή Νοημοσύνη), της συμβολής ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα Google Maps και του ιστορικού των τάσεων σε διάφορες τοποθεσίες όλου του κόσμου που προβλέπουν πιθανά επίπεδα συνωστισμού για διαδρομές μαζικών μεταφορών. Όλες αυτές οι προβλέψεις έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ιδιωτικότητα και όπως αναφέρει η Google στο δελτίο Τύπου: «Εφαρμόζουμε παγκόσμιας κλάσης τεχνολογία ανωνυμίας και διαφοροποιημένες τεχνικές προστασίας της ιδιωτικότητας στα δεδομένα του Ιστορικού Τοποθεσιών για να είμαστε σίγουροι ότι τα δεδομένα σας παραμένουν ασφαλή και ιδιωτικά».

Train_Level_Crowdedness

Να είμαστε συγκεκριμένοι με τον χρόνο μας

Σύμφωνα με τη Google «έχοντας ζήσει την εμπειρία μας παγκόσμιας πανδημίας, πολλοί άνθρωποι μας είπαν ότι θέλουν να είναι πιο συγκεκριμένοι για το πώς ξοδεύουν το χρόνο τους». Έτσι η νέα Timeline Insights, η οποία είναι ορατή μόνο σε εμάς, μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε ακριβώς αυτό. Εάν είμαστε χρήστες Android και έχουμε επιλέξει να ενεργοποιήσουμε το Ιστορικό Τοποθεσιών, θα δούμε μια νέα καρτέλα στο Χρονολόγιο μας (απλώς πατάμε στη φωτογραφία του προφίλ μας και, στη συνέχεια, στο Χρονολόγιο μας για να τη βρούμε) που παρέχει τις μηνιαίες τάσεις σχετικά με τον τρόπο που ταξιδεύουμε στον κόσμο. Θα δούμε ποιους τρόπους μεταφοράς έχουμε χρησιμοποιήσει, καθώς και τη συνολική απόσταση και τον χρόνο που έχουμε διανύσει, οδηγώντας, πετώντας, ποδηλατώντας ή περπατώντας. Μπορείτε επίσης να δούμε πόσο χρόνο ξοδεύουμε σε διαφορετικά μέρη -καταστήματα, αεροδρόμια, εστιατόρια- και να καταλήξουμε αμέσως σε όλα τα μέρη που επισκεφτήκαμε.

Να θυμηθούμε προηγούμενα ταξίδια και να προγραμματίσουμε μελλοντικά όταν θα νιώθουμε ασφαλείς

Εάν μας πιάνει νοσταλγία, αλλά δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να ταξιδέψουμε, μπορούμε να πάμε στην καρτέλα Ταξίδια στο Χρονολόγιο, που λειτουργεί πλέον ζωντανά για όλους όσοι έχουμε Android. Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για να ξαναζήσουμε σημεία από προηγούμενες διακοπές, όπως σε ποια ξενοδοχεία μείναμε κατά τη διάρκεια εκείνου του επικού ταξιδιού στο Τόκιο ή ποια εστιατόρια επισκεφτήκαμε σε μια απόδραση Σαββατοκύριακου. Είμαστε οργανωτικοί; Αντιγράφουε αυτά τα μέρη σε μια λίστα και τα «μοιραζόμαστε» με φίλους που χρειάζονται ταξιδιωτικές συμβουλές. Εάν θέλουμε να επεξεργαστούμε τις πληροφορίες μας, μπορούμε εύκολα να διαχειριστούμε τα δεδομένα μας -μαζικά, σε σειρά ή με έλεγχο αυτόματης διαγραφής- απευθείας από το ιδιωτικό μας Χρονολόγιο.


Timeline_Insights


Αφήνουμε πιο λεπτομερείς κριτικές


Επίσης μας διευκολύνει ακόμη περισσότερο να ενημερώνουμε την κοινότητά μας και να υποστηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις με κριτικές. Τώρα, όταν αφήνουμε μια κριτική για ένα εστιατόριο, θα δούμε μηνύματα που μας παρακινούν να μοιραστούμε χρήσιμες πληροφορίες, όπως το εύρος τιμών του, αν χρησιμοποιήσαμε τις υπηρεσίες του takeout ή delivery. Το καλύτερο είναι ότι μπορούμε να απαντήσουμε με μερικά μόνο γρήγορα «χτυπήματα». Η υπηρεσία αυτή είναι πλέον διαθέσιμη για όλα τα εστιατόρια στις ΗΠΑ, για Android και iOS, ενώ θα ακολουθήσουν περισσότερες κατηγορίες και χώρες.

Review_animation


Δείτε μερικές ακόμη χρήσιμες συμβουλές -αν χρησιμοποιείτε τα Google Maps Google σε Android ή iOS:

1Βρείτε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες για την COVID-19: Αν σκέφτεστε να φύγετε από την πόλη σας, χρησιμοποιήστε το COVID layer στα Maps για να δείτε γρήγορα ποια είναι η τάση των κρουσμάτων στον προορισμό σας. Μπορείτε επίσης να μεταβείτε γρήγορα σε συνδέσμους επίσημων τοπικών πηγών για να μάθετε με μια ματιά αν ισχύουν συγκεκριμένες οδηγίες ή περιορισμοί εκεί όπου πηγαίνετε.

2Αποφύγετε τα πλήθη με ζωντανές πληροφορίες συνωστισμού: Πριν ξεκινήσετε, αναζητήστε τον προορισμό σας στα Google Maps και μετά κυλίστε την οθόνη για να δείτε πόσο κόσμο έχει συνήθως το συγκεκριμένο σημείο ή πόσο κόσμο έχει τη συγκεκριμένη στιγμή. Με την υπηρεσία αυτή θα ξέρετε αμέσως αν θα αντιμετωπίσετε μεγάλες ουρές ή μεγάλα πλήθη και να προσαρμόσετε ανάλογα τα σχέδιά σας.

3Κρατήστε θέση: Σήμερα, πολλά μέρη είναι επισκέψιμα μόνο με ραντεβού. Μπορείτε να κρατήσετε τη θέση σας προκαταβολικά, απευθείας από τα Google Maps. Απλώς, αναζητήστε τη συγκεκριμένη επιχείρηση, τσεκάρετε τη διαθεσιμότητα και κλείστε το ραντεβού! Αν χρειαστεί να κάνετε κάποια αλλαγή, ρυθμίστε τις επόμενες κρατήσεις σας με την καρτέλα Saved στην εφαρμογή των Maps.

4Μάθετε πριν πάτε: Τσεκάρετε το προφίλ διαφόρων τοπικών επιχειρήσεων στα Google Maps για να βρείτε πληροφορίες όπως ώρες λειτουργίας, τρέχοντα μέτρα προστασίας για την COVID-19, προτεινόμενα πιάτα, κριτικές κ.λπ.
 
protothema.gr
Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr