Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Κινέζοι παρουσίασαν ποδήλατο με υδρογόνο -Πόσο κοστίζει

18 Μαρτίου 2023 14:27

Τα ποδήλατα έχουν αρχίσει να μπαίνουν για τα καλά στην καθημερινότητά μας, και πέρα από τα συμβατικά και τα ηλεκτρικά, τώρα κάνουν την εμφάνισή τους και υδρογονοκίνητα.

Το πρωτότυπο ενός αναδιπλούμενου ποδηλάτου που κινείται με υποβοήθηση υδρογόνου βγήκε από την γραμμή παραγωγής της Youon, μίας εταιρείας που ασχολείται με το υδρογόνο και την χρήση του στις μεταφορές και τις μετακινήσεις.

Youon Hydrogen Bike 2
Εμφανισιακώς, το νέο ποδήλατο δεν διαφέρει από τα συμβατικά αναδιπλούμενα ποδήλατα της αγοράς, αλλά εξοπλίζεται μία κυψέλη υδρογόνου και ένα μικρό «ρεζερβουάρ» υδρογόνου χαμηλής πίεσης.

Από πλευράς διαστάσεων, το νέο Y600 της Youon έχει μήκος 1,34 μέτρων σε πλήρη έκταση και 80 εκ. όταν αναδιπλωθεί, το συνολικό του βάρος είναι 19,5 kg και η μπουκάλα υδρογόνου ζυγίζει 2,5 kg.

Youon Hydrogen Bike 3
Η αλλαγή της μπουκάλας υδρογόνου είναι μία εύκολη και γρήγορη διαδικασία που διαρκεί μόλις 3 δλ. Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει 3 ταχύτητες κίνησης, ψηφιακή οθόνη πολλαπλών ενδείξεων, keyless start και δισκόφρενα εμπρός και πίσω.

Σε σχέση με τα e-bikes που χρησιμοποιούν μπαταρίες λιθίου, η κυψέλη υδρογόνου διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα, όπως μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και φιλικότητα προς το περιβάλλον, καθώς παράγει μόνο νερό κατά την καύση.

Youon Hydrogen Bike 4
Το νέο ποδήλατο υδρογόνου παρέχει ισχύ ανάλογα με την ταχύτητα με την οποία ο αναβάτης κάνει πετάλι, και σταματά να παρέχει υποβοήθηση όταν η ταχύτητα κίνησης ξεπερνά τα 24 χλμ./ώρα.

Η Youon είπε ότι η πρώτη παρτίδα των νέων αναδιπλούμενων ποδηλάτων υδρογόνου θα τεθεί σε μαζική παραγωγή στα τέλη Μαρτίου και αναμένεται να φτάσει η ετήσια παραγωγή του μέχρι το 2025, τα 200.000 ποδήλατα αυτού του τύπου.

Σε ό,τι αφορά στο κόστος, αυτό παρότι δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα θα ξεκινά στην Κίνα από τα 12.800 γουάν. Με βάση την τωρινή ισοτιμία, η τιμή ορίζεται μόνο στα 1.728 ευρώ.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα