Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπό διάλυση η τοπική της Νέας Δημοκρατίας στην Σύρο

08 Ιουλίου 2015 12:09

Τις ισορροπίες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας καλείται να διατηρήσει ο μεταβατικός πρόεδρος της γαλάζιας παράταξης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μετά και την παραίτηση του Α. Σαμαρά από την ηγεσία που δρομολογεί εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα.

Τα προβλήματα της επόμενης μέρας για τη Νέα Δημοκρατία δεν σταματούν πάντως εδώ, καθώς οι παραιτήσεις δίνουν και παίρνουν ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο.

Ραγδαίες οι εξελίξεις στον χώρο της ΝΔ και στην Σύρο, μετά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά , έρχονται να προστεθούν στο γαλάζιο "μπλοκάκι" και δύο νέες παραιτήσεις ''βόμβα''.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Cyclades24.gr , παρελθόν από την τοπική της Νέας Δημοκρατίας αποτελούν δύο πρωτοκλασάτα στελέχη.

Ο πρόεδρος της τοπικής Ρούσσος Ελευθέριος καθώς και ο γραμματέας Δαλέζιος Νικόλαος υπέβαλαν γραπτώς της παραίτηση τους, τόσο στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κυκλάδων κ. Χαλκιά Ευάγγελο όσο και στην γραμματεία οργανωτικού Νέας Δημοκρατίας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της βαριάς εκλογικής ήττας σε τοπικό επίπεδο.

Μέσα από τις επιστολές που έστειλαν, διαφαίνεται ξεκάθαρα η δυσαρέσκειά τους και η διαφωνία τους στις πολιτικές που άσκησε η Νέα Δημοκρατία τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος να βγήκε την Κυριακή το βράδυ, αλλά το ''κερασάκι'' στην τούρτα μπήκε με την ματαίωση της προγραμματισμένης εκδήλωσης της Νέας Δημοκρατίας υπέρ του ΝΑΙ, που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Κυκλάδων (όπου απ΄ ότι φαίνεται σε εκείνη καταλογίζονται οι ευθύνες) με κεντρική ομιλήτρια την βουλευτή επικρατείας Νίκη Κεραμέως.

Αναμένονται εξελίξεις λοιπόν, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, με το πιο πιθανό να γίνουν εκλογές, έτσι ώστε να οριστεί ο νέος πρόεδρος της τοπικής της Νέας Δημοκρατίας στην Σύρο.

Αναβρασμός και στις υπόλοιπες Κυκλάδες...

Αναβρασμός επικρατεί ανάμεσα στα κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στις Κυκλάδες που ζητούν την παραίτηση συγκεκριμένων ατόμων θεωρώντας τα υπεύθυνα μεταξύ άλλων και για το άσχημο εκλογικό αποτέλεσμα σε τοπικό επίπεδο.

Έμπειρα στελέχη του κόμματος στις Κυκλάδες κάνουν λόγο για έλλειψη οργάνωσης στο πρόσφατο δημοψήφισμα και τονίζουν την χαρακτηριστική απουσία εκλογικών αντιπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας στα εκλογικά τμήματα των Κυκλάδων (εξαιρούμενου της Τήνου και της Μυκόνου) και ιδιαίτερα της Σύρου.

Μια κατάσταση, η οποία δεν είναι πρωτοφανής, καθώς σε πανελλαδικό επίπεδο, η κεντρική ηγεσία του κόμματος, καλείται να αντιμετωπίσει πολλές τέτοιες αντιδράσεις.

www.cyclades24.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr