Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα... αζήτητα το «Αίολος Κεντέρης»: Δεν κατατέθηκε προσφορά στον πλειστηριασμό

10 Ιανουαρίου 2018 21:21

Το τίμημα είχε οριστεί από το δικαστήριο στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ

Έλλειψη ενδιαφέροντος υπήρξε σήμερα κατά τη διάρκεια του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού του ταχύπλοου ε/γ-ο/γ «Αίολος Κεντέρης Ι». Πιο συγκεκριμένα δεν κατατέθηκε καμία προσφορά. Το τίμημα είχε οριστεί από το δικαστήριο στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ. Δεν προσδιορίστηκε νέα ημερομηνία.

Αρχικά η διαδικασία είχε οριστεί για τις 6 Δεκεμβρίου ανήμερα του Αγίου Νικολάου με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς.

Όμως η πλοιοκτήτρια εταιρεία, η ΝΕΛ κατέθεσε ασφαλιστικά στις 29 Νοεμβρίου. Στις 4 Δεκεμβρίου το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά με απόφασή του άλλαξε την ημερομηνία ορίζοντας τον πλειστηριασμό για το νέος έτος και πιο συγκεκριμένα για σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου ενώ ανέβασε και το τίμημα από τα 4,5 εκατομμύρια στα 6,5 εκατομμύρια.
Η πλευρά της ΝΕΛ υποστήριξε ότι το πλοίο παροπλίστηκε λόγω της ακριβής τιμής των καυσίμων και πως τώρα μπορεί να αξιοποιηθεί. Επίσης, εκτιμά το κόστος συντήρησης στου πλοίου στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Η εταιρεία εκτιμά τη σημερινή αξία του ταχυπλόου στα 15 εκατομμύρια ευρώ και υποστήριξε ότι είναι οικονομικό στην κατανάλωση καυσίμων καθώς και ότι έχει διάρκεια ζωής 30 χρόνια.

Στον αντίποδα η πλευρά της Τράπεζας υποστήριξε ότι το πλοίο είναι παροπλισμένο επί επτά χρόνια και η τέσσερις μηχανές του δεν έχουν λειτουργήσει όλα αυτά τα χρόνια ενώ εκτίμησε ότι το κόστος συντήρησής τους ανέρχεται στις 750 χιλιάδες ευρώ για κάθε μηχανή που σημαίνει ότι το συνολικό κόστος ανέρχεται στα τρία εκατομμύρια ευρώ, ποσό τριπλάσιο από εκείνο που υπολόγισε η ΝΕΛ. Επίσης η Τράπεζα τόνισε ότι η σημερινή αξία του πλοίου εφόσον ήταν λειτουργικό θα μπορούσε να αγγίξει τα 11 εκατομμύρια ευρώ ενώ σήμερα λόγω του παροπλισμού του η αξία του δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Στη δικαστική αυτή διελκυστίνδα η πλευρά της ΝΕΚ αντέτεινε ότι έχει εγγράφως εκδήλωση ενδιαφέροντος για αγορά του ταχυπλόου από την εταιρεία Meditteranean Shipping Enterprise για 16,5 εκατομμύρια ευρώ.

Για τον πλειστηριασμό ενδιαφέρον φέρεται να έχει εκδηλώσει η Golden Star Ferries της οικογένειας Στεφάνου.

www.protothema.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr