Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καταναλώνουμε λιγότερο στις Μεσογειακές Τουριστικές Κοινότητες»

11 Ιανουαρίου 2018 14:01

Ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στα πλαίσια του διακρατικού Μεσογειακού προγράμματος InterregMed, Consume-Less σας καλεί σε ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στις 17/01/2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:00.

Στόχος της ενημερωτικής εκδήλωσης είναι η πληροφόρηση και η προώθηση του προγράμματος Consume-Less και του αντίστοιχου σήματος στις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα έχει βασικό του σκοπό να προτείνει δράσεις για την υπεύθυνη κατανάλωση ενέργειας και νερού, καθώς και τη μείωση της δημιουργίας αποβλήτων στις Μεσογειακές Τουριστικές Περιοχές. Με τις δράσεις αυτές που θα αναληφθούν τόσο από το Δήμο μας, όσο και από τις Τουριστικές Επιχειρήσεις που θα θελήσουν να συμμετέχουν και να αναδειχθούν ως Consume-Less επιχειρήσεις, στοχεύουμε στη σημαντική μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του τουρισμού σε τοπικό επίπεδο μέσω μιας ολοκληρωμένης και κοινής στρατηγικής για τη βιώσιμη διαχείριση του τουριστικού προϊόντος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα ενημερωθούν αναλυτικά για τα οφέλη που θα αποκομίσουν ως Consume-Less επιχειρήσεις και τις ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσουν, ώστε να γίνουν κάτοχοι του σήματος Consume-Less και θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν τυχόν ερωτήματα που μπορεί να τις απασχολούν.

Συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις που μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα Consume-Less είναι :
• Ξενοδοχεία και καταλύματα-Ενοικιαζόμενα Δωμάτια
• Καφέ
• Εστιατόρια
• Καταστήματα φαγητού και χειροτεχνίας-Παντοπωλεία
• Camping (κάμπινγκ)
που εδρεύουν στο Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr