Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατατίθεται στο Πρωτοδικείο το σχέδιο εξυγίανσης των ναυπηγείων Σύρου -Περνούν σε ελληνοαμερικανικό όμιλο

05 Ιουνίου 2018 23:37

Το σχέδιο εξυγίανσης, προκειμένου να περάσουν τα ναυπηγεία Νεώριον Σύρου στον ελληνοαμερικανικό όμιλο ONEX Shipyards θα κατατεθεί στο Πρωτοδικείο τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον Στέργιο Πιτσιόρλα.

Το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει διαγραφή τόκων, προσαυξήσεων και προστίμων, καταβολή του ενός τετάρτου των οφειλών άμεσα και ρύθμιση του υπολοίπου ποσού σε πάνω από 200 δόσεις (εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν μεταξύ 240 και 280), σύμφωνα με το ΑΠΕ. Δηλαδή, από τα 40 εκατ. ευρώ που είναι το «άνοιγμα» της εταιρείας Νεώριον Σύρου, 10 εκατ. ευρώ θα δοθούν άμεσα για κάλυψη μέρους των οφειλών, ενώ τα υπόλοιπα 30 εκατ. ευρώ θα ρυθμιστούν σε βάθος χρόνου.

Το τελευταίο διάστημα η διαπραγμάτευση μεταξύ της ONEX, των τραπεζών και του Δημοσίου, είχε εστιαστεί στο κατά πόσο οι βασικοί πιστωτές -το Δημόσιο και ο ΕΦΚΑ- θα δέχονταν να γίνει η ρύθμιση των οφειλών σε περισσότερες από 120 δόσεις. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Πιτσιόρλας, στη συνάντησή του με εργαζομένους κατά την επίσκεψη στα ναυπηγεία, οι διαδικασίες προχωρούν και μέσα στις επόμενες μέρες θα κατατεθεί το σχέδιο στο Πρωτοδικείο για να προχωρήσει η συμφωνία. Το παρών στη συνάντηση έδωσε και ο επικεφαλής του ομίλου ONEX Shipyards, Πάνος Ξενοκώστας.

Στο μεταξύ, το Εργοστασιακό Σωματείο Ναυπηγείων Σύρου εξέδωσε ανακοίνωση για την ανέλκυση της δεξαμενής «Βιολαντώ», που έγινε παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας.

«Η ανέλκυση διήρκησε 3 ώρες και 14 λεπτά. Η προετοιμασία ανέλκυσης διήρκησε 12 ημέρες. Η ανέλκυση πραγματοποιήθηκε από το εξειδικευμένο τμήμα μελετών του Νεωρίου, τους έμπειρους εργαζόμενους του Νεωρίου, τις εταιρείες δυτών Νικ. Σεγρεδάκης Καταδυτική ΕΠΕ και Λιακαυγερή Στυλιανή και με την οικονομική συνδρομή του Πάνου Ξενοκώστα.

Ευχαριστούμε τους Έλληνες πλοιοκτήτες για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν στην επαναλειτουργία μας. Ευχαριστούμε το λιμεναρχείο Σύρου για την αμέριστη συμπαράσταση. Ευχαριστούμε τους φορείς του νησιού μας που πάντα είναι στο πλευρό μας.

Η επαναλειτουργία της δεξαμενής μας Βιολαντώ εκτιμάται ότι θα είναι πολύ σύντομα και θα υπάρξει ενημέρωση τις επόμενες ημέρες.

Tα 17 πλοία που επισκευάστηκαν στο ναυπηγείο μας στις 70 ημέρες της επαναλειτουργίας μας με απόλυτη επιτυχία και η ανέλκυση της Νο. 1 πλωτής δεξαμενής Βιολαντώ, μας γεμίζει με πίστη ότι η ναυπηγοεπισκευαστική μας βιομηχανία μπορεί να ζει και να είναι ψηλά εκεί που της αξίζει.

Και εμείς ως εργαζόμενοι, να μπορούμε να ελπίζουμε και να λέμε: ποτέ ξανά άνεργοι - Οι Έλληνες πλοιοκτήτες είναι εδώ - Η δεξαμενή μας Βιολαντώ είναι εδώ - Το Νεώριο και η Σύρος ζει».

www.iefimerida.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr