Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καιρός: Πού αναμένονται βροχές την Κυριακή - Άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο

07 Σεπτεμβρίου 2019 23:00

Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 35 βαθμούς


Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα και ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο αναμένονται την Κυριακή 8/9, ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά, με πιθανότητα εκδήλωσης λίγων βροχών στα ορεινά, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 28 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 32, στην Ήπειρο από 16 έως 31 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 35, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 18 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 29 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 18 έως 31 βαθμούς, ενώ στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θερμοκρασίες δεν θα ξεπεράσουν τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βόρειοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ τοπικά 6 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και πιθανώς για λίγο τοπικά στα νοτιοανατολικά πελάγη θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας δυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, κυρίως κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 22 έως 33 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς.

ethnos.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr