Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναβρασμός στη Μυτιλήνη: Απέκλεισαν τα λιμάνια με απορριμματοφόρα

24 Φεβρουαρίου 2020 23:28

Αναβρασμός επικρατεί στη Μυτιλήνη το βράδυ της Δευτέρας με τους πολίτες να αποκλείουν το λιμάνι της πόλης καθώς και το λιμάνι Σιγρίου, με απορριμματοφόρα του δήμου, ώστε να αποτρέψουν την απόβαση των ΜΑΤ από το πλοίο «Πήγασος».

 

Σημειώνεται ότι από το λιμάνι του Λαυρίου απέπλευσε στις 2:30 το μεσημέρι το πλοίο «Πήγασος» στο οποίο επέβαιναν αστυνομικές δυνάμεις που θα επιβάλλουν την τάξη προκειμένου να προχωρήσει η δημιουργία δομών τόσο στη Χίο όσο και στη Μυτιλήνη.

Στο πλοίο εκδηλώθηκε βλάβη και όπως έγινε γνωστό δεν θα πραγματοποιήσει το δρομολόγιο για Λήμνο.

Ακολούθως με κάθε μυστικότητα ναυλώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και επιβιβάσθηκαν 10 διμοιρίες ΜΑΤ αλλά και αυτοκίνητα αντιμετώπισης διαδηλωτών όπως αύρα ρίψης νερού, σύμφωνα με το τοπικό μέσο stonisi.gr.

Για το ζήτημα κάλεσε και ο ΣΥΡΙΖΑ Μυτιλήνης σε συγκέντρωση στο λιμάνι της πόλης:

«Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, Μυτιλήνη και Χίος βρίσκονται για πρώτη φορά μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την απόπειρα απόβασης των Αγγλικού στόλου το 1944 σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι κάτοικοι και των δύο νησιών βρίσκονται στο πόδι. Στα χωριά πραγματοποιούνται λαϊκές συνελεύσεις και χτυπούν οι καμπάνες για να κινητοποιήσουν κόσμο για να αποτρέψουν την απόβαση των εγχώριων “εισβολέων” στα λιμάνια του νησιού. Ο κόσμος οργανώνεται για να αντιμετωπίσει αυτή την απίστευτη επίδειξη δύναμης της κυβέρνησης Μητσοτάκη εναντίον των ίδιων των νησιωτών που δεν δέχτηκαν την επιβολή νέων κέντρων φυλακών στα νησιά τους.

Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Τα νησιά πρέπει να στηριχτούν από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα στον αγώνα τους απέναντι στη βία και στον αυταρχισμό αυτής της επικίνδυνης κυβέρνησης.

Καλούμε 11 το βράδυ στο λιμάνι της Μυτιλήνης για την "αποτροπή" της εισβολής των ΜΑΤ» αναφέρει ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Καραβασίλης.

cnn.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr