Εκτύπωση αυτής της σελίδας

SOS εκπέμπουν οι Κυκλάδες για τους χιλιάδες εκδρομείς «σε καραντίνα»…

15 Μαρτίου 2020 18:36

Αγνοούν συστηματικά οι χιλιάδες εκδρομείς προς τα νησιά την οδηγία του Υπουργείου για περιορισμό των μετακινήσεων στο εσωτερικό της χώρας λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.


Από την ημέρα που έκλεισαν όλες οι δομές εκπαίδευσης της χώρας, παρατηρείται αθρόα, ασυνήθιστη για την εποχή, ακτοπλοϊκή μετακίνηση επισκεπτών προς τις Κυκλάδες.

Σημειώνεται, ότι δεν υπάρχει επισήμως μέχρι στιγμής κρούσμα στα νησιά, ωστόσο η μεγάλη ταξιδιωτική κινητικότητα προβληματίζει, τη στιγμή μάλιστα που δύσκολα μέτρα επιβάλλονται στη χώρα για την αποτροπή εξάπλωσης της νόσου.

Δεν είναι εκδρομή, είναι καραντίνα! Αυτό μάλλον δεν το έχουν συνειδητοποιήσει κάποιοι…

Τις δύσκολες αυτές ώρες που όλοι οι ειδικοί συστήνουν να μείνουμε στο σπίτι και να αποφεύγονται οι μετακινήσεις και ο συνωστισμός, τα πλοία προς Κυκλάδες γεμίζουν καθημερινά θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους τους εκδρομείς όσο και τους νησιώτες…

Γιατί τι θα συμβεί εάν ω μη γένοιτο, έχουμε ύποπτα κρούσματα στα νησιά; Πως θα επιβεβαιωθεί αν αυτά είναι θετικά και πως θα γίνει η ασφαλής διακομιδή τους ώστε να μην έχουμε εξάπλωση; Η νησιωτική ιδιαιτερότητα επιβάλλει να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Στο πνεύμα αυτό, ο Αντιπεριφερειάρχης και πολιτικός προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης, απέστειλε προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επιστολή με αίτημα την επιβολή πρόσθετων μέτρων στην μετακίνηση των επιβατών με την ακτοπλοϊα.

Γιατί τη στιγμή που κάποιοι, και αυτοί είναι δυστυχώς χιλιάδες, αντιμετωπίζουν την καραντίνα ως εκδρομή, η ατομική ευθύνη απέναντι στη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε όλοι πάει περίπατο και οι επιπτώσεις μιας τέτοιας ανεύθυνης συμπεριφοράς μπορεί να αποβούν καταστροφικές και μοιραίες…

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr