Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Ανακοίνωση του Γ.Ν. Σύρου - Λεονταρίτης: Αρνητικά τα πρώτα δείγματα

26 Μαρτίου 2020 16:21

Σύμφωνα με ανάρτηση σε προσωπικό κοινωνικό δίκτυο ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης αναφέρει ότι τα πρώτα δείγματα που εστάλησαν για εξέταση, προφανώς από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του 88χρονου, είναι αρνητικά.

Και συνεχίζει λέγοντας ότι αυτό μπορεί να είναι μια ευχάριστη είδηση που πρέπει να πάρουμε δύναμη και να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας,ακόμη πιο αυστηρά.

Επίσης σχετικά με το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Σύρο αλλά και στις Κυκλάδες το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου εξέδωσε σχετικά ανακοίνωση:

Σε συνέχεια, λοιπόν, της πρώτης ανίχνευσης επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, δηλώνονται τα ακόλουθα:

1. Ο ασθενής νοσηλεύθηκε για 2 ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου σε απομόνωση και ελήφθησαν τα οριζόμενα από τον ΕΟΔΥ μέτρα ατομικής προστασίας του ιδίου και του ιατρικού-νοσηλευτικού-λοιπού προσωπικού του Νοσοκομείου Σύρου.

2. Διακομίστηκε με ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού -με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ- σε κάψουλα αρνητικής πίεσης προς το «ΣΩΤΗΡΙΑ», ορισμένο ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

3. Αμέσως, οι χώροι του Νοσοκομείου απολυμάνθηκαν. Ιχνηλατήθηκε όλο το προσωπικό, το οποίο φρόντισε τον ασθενή, και τέθηκαν σε προληπτική «καραντίνα», πλέον των μέτρων που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

4. Ελήφθησαν δείγματα από τις στενές επαφές του ασθενούς και αναμένονται αποτελέσματα.

5. Εντός των επόμενων ημερών, θα ληφθούν δείγματα από τα μέλη του προσωπικού του Νοσοκομείου. Αυτό θα γίνει επιπλέον των οδηγιών του ΕΟΔΥ και προς επίρρωση της ασφάλειας δημόσιας υγείας της Σύρου.

6. Τηρείται πλήρως το πρωτόκολλο διαχείρισης επιβεβαιωμένου κρούσματος από τον ΕΟΔΥ.

7. Υπάρχει επάρκεια μέσων ατομικής προστασίας και λοιπού εξοπλισμού. Σε συνεργασία με δημόσιους φορείς και ιδιώτες, καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια προς ανεύρεση υγειονομικού υλικού.

Η τήρηση των περιοριστικών μέτρων κίνησης και η φροντίδα της ατομικής υγείας όλων είναι ο μονόδρομος στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνoϊού. Με ψυχραιμία, προσήλωση στο σκοπό του και πλήρη επαγγελματισμό το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του κορωνοϊού.

 

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr