Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Mέτρα ελέγχου επιβατών προς τη Μήλο»

27 Μαρτίου 2020 16:51

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε στη Βουλή αναφορά την επιστολή του Δημάρχου Μήλου Μανώλη Μικέλη, στην οποία αναφέρει ότι ως Δήμος δεν μπορεί να ελέγξει τον όγκο των μη μονίμων κατοίκων που


αποβιβάζονται στη Μήλο, ούτε τους αεροπορικώς, ούτε τους ακτοπλοϊκώς ερχόμενους. Ζητήθηκε από τις αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετούν την γραμμή του νησιού, να διαθέσουν τη λίστα με τα στοιχεία των επιβατών, ώστε να γνωρίζει ο Δήμος ποιοι άνθρωποι πρέπει να μείνουν σε καραντίνα 14 ημερών, διότι ακόμα υπάρχουν πολίτες που καταφτάνουν στο νησί χωρίς να τηρούν τα μέτρα υγιεινής και απομόνωσης, με αποτέλεσμα να κρίνονται επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, μη γνωρίζοντας αν νοσούν ή όχι. Ωστόσο, οι εταιρείες δεν μπορούν να διαθέσουν τα στοιχεία, εφόσον αποτελούν προσωπικά δεδομένα.

Ο Δήμαρχος ζητά την εφαρμογή αντίστοιχου πλαισίου μέτρων (όπως αυτό των ακτοπλοϊκών εταιρειών) ώστε να εφαρμοστεί στις πτήσεις από και προς τη Μήλο, καθώς και να συμπεριληφθεί στη λίστα με τις κλειστές επιχειρήσεις και η κατηγορία καταλυμάτων που ανήκουν στην Airbnb, όπως και η προσωρινή απαγόρευση των οικοδομικών εργασιών, εφόσον επίσης πλήθος ατόμων εξ αυτών των κατηγοριών δεν πληρούν τα έκτακτα μέτρα πρόληψης.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr