Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποχαιρετισμός στην Ελένη Τερζοπούλου

05 Απριλίου 2020 23:27

Με λύπη πληροφορηθήκαμε τη απώλεια της αγαπητής Ελένης Τερζοπούλου, μέλους από πολλών ετών της Εταιρείας μας.


Η Ελένη Τερζοπούλου, με καταγωγή από την Τήνο, ήταν θυγατέρα του αειμνήστου Ιωάννη Τερζόπουλου, εκδότου και διευθυντού της εφημερίδας «Το Κυκλαδικόν Φως».
Η Ελένη μετά τον θάνατο του πατέρα της, το 1980, ανέλαβε να συνεχίσει την έκδοση της εφημερίδας, πράγμα το οποίο έκανε παρά τις δυσκολίες που συναντούσε ιδίως τα τελευταία χρόνια. Ήθελε με τον τρόπο της να συνεχίσει το έργο του πατέρα της που δεν ήταν τίποτα περισσότερο από την σωστή πληροφόρηση των Κυκλαδιτών έχοντας πάντα τους ίδιους ανιδιοτελείς στόχους με τους οποίους ιδρύθηκε, προσφέροντας με αγάπη, πίστη και συνέπεια στην πρόοδο και ανάπτυξη των Κυκλάδων Νήσων. Η εφημερίδα από τον Ιανουάριο του 1950, όταν δηλ. κυκλοφορήθηκε για πρώτη φορά, δεν απομακρύνθηκε από τους αρχικούς της στόχους. Με απόλυτη γνώση προσυπογράφουμε από το λιτό σημείωμα της εφημερίδας: «Μεγάλη επιρροή στην ύπαρξη της Εφημερίδας ήταν η καταγωγή της οικογένειας της από την πολυαγαπημένη της και πανέμορφη Τήνο, το νησί της Παναγίας της Μεγαλόχαρης.
Χάρη στην εργατικότητα της Ελένης και την αγάπη της για την Δημοσιογραφία, τις Κυκλάδες και τα νησιά μας η Παγκυκλαδική Εφημερίδα «Κυκλαδικόν Φως», με έγκυρα θέματα ιστορικά, λαογραφικά, πολιτιστικά, ενημερωτικά, κοινωνικά κ.α., πάντα συνέχιζε και με κάθε δυνατό τρόπο να εκδίδεται, να υπάρχει, και να διαβάζεται από ένα αξιοσέβαστο ευρύ κοινό. Δικό της επίτευγμα σήμερα ότι -η Εφημερίδα μας- έχει φτάσει και να ξεπεράσει τα «70» εβδομήντα ολόκληρα χρόνια».
Η Ελένη είχε πάντα καλές σχέσεις με την Εταιρεία μας της οποίας ήταν μέλος από πολλών ετών, πάντα κοντά της, κοινοποιούσε μέσω της εφημερίδας όλες τις ειδήσεις τις σχετικές με τις εκδηλώσεις και λοιπές δράσεις της Εταιρείας.
Η Εταιρεία συλλυπείται τους οικείους της και θα κρατήσει ζωντανή την εικόνα της αξίας εταίρου της.

Καθ. Δημήτριος Στ. Κορρές
Πρόεδρος της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών

 

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr