Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Tέσσερα επιβεβαιωμένα μέχρι στιγμής κρούσματα στις Κυκλάδες...

07 Απριλίου 2020 14:34

Τέσσερις συμπολίτες μας από τις Κυκλάδες νοσούν αυτή τη στιγμή από κορωνοϊό. Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο άνδρα 88 ετών από τη Σύρο, για δύο γυναίκες 69 και 42 ετών από τη Μύκονο και έναν 49χρονο άνδρα από τη Νάξο.


Και οι τέσσερις Κυκλαδίτες, αφότου επιβεβαιώθηκε ότι αποτελούν κρούσματα της νόσου, διακομίστηκαν με ασφάλεια και όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, με πτητικά μέσα σε νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας για νοσηλεία.

Σημειώνεται, ότι αυτές τις ημέρες πραγματοποιούνται στα νησιά της Σύρου, της Μυκόνου και της Νάξου που "χτυπήθηκαν" από τον κορωνοϊό, διαδικασίες ιχνηλάτησης για τον εντοπισμό των επαφών των ασθενών με άλλα άτομα ενώ παράλληλα ισχύουν στα εν λόγω τρια νησιά έκτακτα, πιο αυστηρά μέσα περιορισμού για την αποφυγή εξάπλωσης της νόσου στον πληθυσμό τους.

Τονίζεται ότι η νησιωτική ιδιαιτερότητα, επιβάλλει ιδιαίτερη προσοχή από τους κατοίκους των νησιών οι οποίοι θα πρέπει να τηρούν απαρέγκλιτα τα περιοριστικά μέτρα που είναι σε ισχύ για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Τα πενιχρά υγειονομικά μέσα που διαθέτουν ειδικά τα νησιά, υπαγορεύουν αυξημένη υπευθυνότητα από τους πολίτες τους οι οποίοι θα πρέπει να παρεμείνουν στο σπίτι για την αποσόβηση του κινδύνου μεταφοράς της νόσου στην κοινότητα.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr