Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυκλάδες: Μειώνουν τα μελτέμια τη μεταδοτικότητα του κορωνοϊού;

09 Μαϊος 2020 22:20

Ενθαρρυντικά είναι τα νέα που μας έρχονται από τους ειδικούς επιστήμονες σχετικά με την μεταδοτικότητα του κορωνοϊού το καλοκαίρι.


Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής επιστημονικά δεδομένα, το μικροκλίμα των περισσότερων Ελληνικών νησιών την περίοδο του καλοκαιριού, δηλαδή οι συνθήκες υγρασίας 60 – 65%, οι υψηλές θερμοκρασίες και τα μελτέμια, οι βορειοανατολικοί δηλαδή άνεμοι που πνέουν κατά τη θερινή περίοδο, συμβάλλουν στην μείωση της μετάδοσης του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο κατά 30% περίπου.

Αυτά, σημειώνονται με κάθε επιφύλαξη από τους ειδικούς και σύμφωνα με τα έως τώρα επιστημονικά συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί από τη συμπεριφορά άλλων κορωνοϊών και όχι του κορωνοϊού COVID -19.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ελπίδα όλων είναι, και αυτός ο νέος ιός, να συμπεριφερθεί κατά παρόμοιο τρόπο. Οι ειδικοί προσθέτουν ωστόσο, ότι ασφαλή συμπεράσματα για το ζήτημα θα έχουν εξαχθεί στο τέλος του καλοκαιριού, όταν πλέον θα έχει τεκμηριωθεί η συμπεριφορά του νέου κορωνοϊού στις συνθήκες του κλίματος.

Όπως γίνεται κατανοητό και πριν επαληθευτούν ή όχι οι ελπίδες των ειδικών, η αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής, η τήρηση των αποστάσεων αλλά η χρήση μάσκας όπου επιβάλλεται ή χρειάζεται, είναι τα μόνα αξιόπιστα μέχρις ώρας μέσα για τη μείωση της μεταδοτικότητας του κορωνοϊού κατά τις υποδείξεις των επιστημόνων.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr