Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρισμός: Οι 19 χώρες που θα στείλουν τουρίστες στην Ελλάδα -Χωρίς τεστ και καραντίνα

21 Μαϊος 2020 18:51

Το σχέδιο για τον τουρισμό ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης εξηγώντας ότι η επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας εξελίσσεται σε δυο μέτωπα.

 

Η πρώτη αφορά το εγχώριο μέτωπο και το δεύτερο αφορά το άνοιγμα των συνόρων και την προσέλκυση επισκεπτών από το εξωτερικό.

Σε ό,τι αφορά το εγχώριο μέτωπο 25 Μαΐου πλώρη για καλές κρατήσεις βάζουν τα σκάφη αναψυχής. 1η Ιουνίου ανοίγουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, τα κάμπινγκ/ κατασκηνώσεις. Τέλος νωρίτερα από ό,τι αρχικά είχε ανακοινωθεί, στις 15 Ιουνίου, ανοίγουν και τα εποχικά ξενοδοχεία, προκειμένου να υποδεχθούν τους επισκέπτες του εξωτερικού.

Ποιες χώρες θα φέρουν επισκέπτες στην Ελλάδα
Οπως ανακοινώθηκε χθες, εκτιμάται πως η χώρα μας θα δεχτεί επισκέπτες από χώρες με καλά επιδημιολογικά στοιχεία όπως η Γερμανία, η Βουλγαρία, αλλά και χώρες της Βαλτικής, που θα είναι η κύρια «αγορά» επισκεπτών για τουρισμό. Περίπου 20 χώρες είναι αυτές που θα μπορούν να φέρουν επισκέπτες στην Ελλάδα στο πρώτο κύμα, ενώ από το υπουργείο τονίζεται πως τα κριτήρια που θα αξιολογούνται θα είναι η Οδική πρόσβαση, η Μεσαίας απόστασης αεροπορικώς και οι Ομογενειακές κοινότητες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ οι πρώτες χώρες που θα στείλουν επισκέπτες στην Ελλάδα είναι οι εξής: Κύπρος, Ισραήλ, Κίνα, Ιαπωνία, Αυστραλία, Νορβηγία, Δανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία, Κροατία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχία.

Στο δεύτερο κύμα που θα αρχίσει από την 1η Ιουλίου, θα έρχονται επισκέπτες και από άλλες χώρες, εκτός αυτών που έχουν αρνητικά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, τόνισε πως οι δυνητικοί επισκέπτες της Ελλάδας, οι οποίοι θα προέρχονται από ασφαλείς χώρες, δεν θα είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιήσουν τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, ούτε θα χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα, ωστόσο θα γίνονται στην Ελλάδα δειγματοληπτικά τεστ σε όλους τους επισκέπτες.

iefimerida.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr