Στη Νάξο το 7ο Πανελλήνιο Ονοματολογικό Συνέδριο

25 Μαϊος 2020 20:21

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Ονοματολογικής Εταιρείας αποφάσισε -λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί- να παρατείνει κατά 2 μήνες (έως 31 Ιουλίου 2020) την ημερομηνία κατάθεσης της σχετικής δήλωσης, του τίτλου


της ανακοίνωσης καθώς και της αντίστοιχης περίληψης για συμμετοχή στο 7ο Πανελλήνιο Ονοματολογικό Συνέδριο που διοργανώνει με την οργανωτική συνδρομή και χορηγία του Δήμου Νάξου, της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας, της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) και της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου (Ε.ΚΥ.Τ.).

 

Θυμίζουμε ότι το θέμα του Συνεδρίου είναι: «Ονοματολογικά Νάξου και Μικρών Κυκλάδων» και θα αφορά την επιστημονική μελέτη των κυρίων ονομάτων (βαφτιστικών, επωνύμων, παρωνυμίων, τοπωνυμίων, κ.λπ.) της Νάξου αλλά και των Μικρών Κυκλάδων, δηλαδή της Δονούσας, Σχοινούσας, Κουφονησίων και Ηρακλειάς.

Θα είναι αφιερωμένο στον πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Ονοματολογικής Εταιρείας, ομότιμο πανεπιστημιακό καθηγητή Φιλολογίας, κ. Ιωάννη Προμπονά, επιφανή Νάξιο και οτρηρό μελετητή του ναξιακού ιδιώματος και πολιτισμού.

Στόχος του Συνεδρίου
Γενικός στόχος του συνεδρίου είναι η ανάδειξη της επιστήμης της Ονοματολογίας στην Ελλάδα και των πολλαπλών δυνατοτήτων ευρύτερης συνεργασίας και αλληλεπίδρασης που εμφανίζει με επιστήμες όπως αυτές της Εθνογλωσσολογίας, της Κλασικής Φιλολογίας, της Λαογραφίας, της Ιστορίας, της Αρχαιολογίας, της Λογοτεχνίας, της Γεωγραφίας, κ.λπ.

Ειδικότερος στόχος του συνεδρίου είναι η επιστημονική συγκέντρωση, ταξινόμηση, προβολή και μελέτη των κυρίων ονομάτων από περιοχές της Νάξου και των μικρών Κυκλάδων, που δεν έχουν τύχει έως τώρα της προσοχής των ερευνητών.

Οι εργασίες του Συνεδρίου, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα διεξαχθούν στη Νάξο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιερού ναού Αγίου Νικοδήμου, στην πόλη της Νάξου, κατά το διάστημα 6-8 Νοεμβρίου 2020.
Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η διεξαγωγή του κατά την ανωτέρω ημερομηνία λόγω των υγειονομικών συνθηκών που θα επικρατούν στη χώρα, το Δ.Σ. της Ελληνικής Ονοματολογικής Εταιρείας εξετάζει εναλλακτικές διεξόδους οι οποίες θα γνωστοποιηθούν εφόσον συντρέχουν οι αντίστοιχοι λόγοι.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos