Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος σε δυσχερή θέση στη Μύκονο και παροχή συνδρομής

06 Αυγούστου 2020 11:59

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για επαγγελματικό τουριστικό σκάφος με


όνομα ''ΑΚΟΥΑΧΟΛΙΚ'' Ν.Π. 12004 σε δυσχερή θέση λόγω εμπλοκής ξένου αντικειμένου στις προπέλες και το οποίο αιτήθηκε συνδρομή, με τέσσερις επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν.Ρήνειας Μυκόνου.
Στην περιοχή βρισκόταν το παραπλέον M/V ''PARIS'' σημαίας Κύπρου το οποίο παρείχε συνδρομή στους επιβαίνοντες του ''ΑΚΟΥΑΧΟΛΙΚ'' επιβιβάζοντάς τους σε βοηθητικό σκάφος (tender), ενώ έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Οι τέσσερις επιβαίνοντες μετεπιβιβάστηκαν στο ένα εκ των δύο περιπολικών σκαφών και μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυκόνου καλά στην υγεία τους.
Στο σημείο του συμβάντος έχει καταπλεύσει ρυμουλκό πλοίο, το οποίο μετά τον έλεγχο των υφάλων του σκάφους από επαγγελματίες δύτες, πρόκειται να ξεκινήσει τη ρυμούλκηση του πλοίου.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή της Μυκόνου έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για ενδεχόμενη αντιμετώπιση ρύπανσης.
Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr