Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα 23 έτη η μέση ηλικία όσων νόσησαν από κορωνοϊό στις Κυκλάδες…

26 Αυγούστου 2020 17:12

Μια αποκαλυπτική αλήθεια επισήμανε ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης κ. Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ το απόγευμα της Τρίτης 25 Αυγούστου.


Ο καθηγητής, σημειώνοντας το ρόλο των νέων στην παρούσα μεγάλη διασπορά της νόσου Covid – 19, αποκάλυψε ότι ο μέσος όρος ηλικίας όσων νόσησαν από κορωνοϊό στα νησιά των Κυκλάδων ήταν τα 23 έτη. Επομένως, οι χαλαρές συμπεριφορές των νεαρής ηλικίας ατόμων συνέτειναν στην αύξηση της διασποράς της νόσου που βιώνουμε σήμερα.

Κυκλοφορούν ανάμεσά μας πάρα πολλοί νέοι που είναι θετικοί στον ιό χωρίς να το γνωρίζουν είπε ο καθηγητής, γιατί έχουν πολύ ελαφρά ή καθόλου συμπτώματα. Ως αποτέλεσμα, οι παρούσες εισαγωγές στα νοσοκομεία και ο αριθμός των διασωληνωμένων ατόμων δεν αποτελούν ακριβείς παράγοντες στην εκτίμηση των κρουσμάτων καθώς οι μεγαλύτεροι σε ηλικία απομονώθηκαν.

«Καμπανάκι» κινδύνου λοιπόν για το συγχρωτισμό και τις ελεύθερες συμπεριφορές έκρουσε ο κ. Δερμιτζάκης, αφού πλέον με βάση τα επίσημα επιδημιολογικά στοιχεία για τις Κυκλάδες τουλάχιστον, νέες και νέοι με μέσο όρο ηλικίας τα 23 έτη νόσησαν στα νησιά από κορωνοϊό.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr