Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διήμερο για… ομπρέλα στις Κυκλάδες! «Έρχονται» βροχές και καταιγίδες…

29 Νοεμβρίου 2020 15:36

Μετά από μια παρατεταμένη περίοδο ανομβρίας, το σκηνικό του καιρού φαίνεται να αλλάζει στις Κυκλάδες καθώς από το απόγευμα της Κυριακής 29/11 θα γίνει βροχερό, χωρίς να αποκλείονται και οι κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.


Το βαρομετρικό χαμηλό που θα επηρεάσει τη χώρα από την Κυριακή έως την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, θα έχει ως αποτέλεσμα τα καιρικά φαινόμενά του να ενσκήψουν και στα νησιά των Κυκλάδων στα οποία την Κυριακή θα εκδηλωθούν νεφώσεις και τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα φέρουν σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα από το απόγευμα της Κυριακής αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά, τουλάχιστον πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες – νοτιοανατολικές διευθύνσεις και θα έχουν ένταση 4 – 6 μποφόρ. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φθάσει τους 19 βαθμούς κελσίου.

Παρόμοια χαρακτηριστικά θα παρουσιάσει ο καιρός στις Κυκλάδες και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου. Νεφώσεις θα αναπτυχθούν οι οποίες θα δώσουν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, θα έχουν ένταση 3 – 5 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα της Δευτέρας θα στραφούν σε βόρειους – βορειοανατολικούς εντάσεως 3 – 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 – 18 βαθμούς κελσίου.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά καιρικά μοντέλα, ο βροχερός καιρός θα διατηρηθεί μέχρι την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr