Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μύκονος: Εγκατάσταση στηθαίων ασφαλείας και ανακλαστήρων οδοστρώματος

04 Δεκεμβρίου 2020 20:41

Ο Δήμος Μυκόνου στο πλαίσιο της εκτέλεσης εργασιών συντηρήσεων και αποκαταστάσεων σε επιμέρους τμήματα του υφιστάμενου οδικού δικτύου του νησιού μας, προχώρησε στην εγκατάσταση στηθαίων ασφαλείας και στην τοποθέτηση ανακλαστήρων οδοστρώματος σε επικίνδυνα σημεία για τους οδηγούς που έχριζαν βελτίωσης για την αύξηση της οδικής ασφάλειας.

Μεταξύ άλλων περιοχών, τοποθετούνται χαλύβδινα στηθαία ασφαλείας :
Στην περιοχή του οικισμού του Αγίου Στεφάνου.
Στην Παραλία Χουλάκια.
Στην Οδό προς την Παραλία Καλαμοπόδι (Paradise).
Στην Παραλιακή οδό προς Κανάλια.

Αντίστοιχα, και κατόπιν υποδείξεως της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου τοποθετήθηκαν σε διάφορες περιοχές ανακλαστήρες οδοστρώματος.

Επισημαίνεται ότι οι συγκεκριμένες εργασίες γίνονται στο πλαίσιο του μεγαλύτερου έργου ταχείας αποκατάστασης της βατότητας και της οδικής ασφάλειας του οδικού δικτύου, που έχει γίνει ποτέ στο νησί και υλοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια.

Ειδικότερα, οι προς εκτέλεση εργασίες κατασκευής είναι:

(α)Συντήρηση και αποκατάσταση ζημιών σε οδοστρώματα λόγω παλαιότητας ή φθορών από εργασίες τρίτων σε οδικό δίκτυο συνολικού μήκους 31,5 χλμ.
(β)Αντικατάσταση (λόγω φθοράς) και επέκταση στηθαίων ασφαλείας.
(γ)Αντικατάσταση και συμπλήρωση της σήμανσης, με τοποθέτηση πληροφοριακών & ρυθμιστικών πινακίδων και πινακίδων αναγγελίας κινδύνου, εγκατάσταση διαγράμμισης, τοποθέτηση ανακλαστήρων σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου, κλπ.
(δ)Προσαρμογή της στάθμης των φρεατίων στις νέες στάθμες που θα προκύψουν από τις ασφαλτοστρώσεις.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, δήλωσε σχετικά:

« Η Δημοτική αρχή εδώ και δύο χρόνια έχει δρομολογήσει ένα μεγάλο έργο για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου και την ενίσχυση της ασφάλειας των μετακινήσεων στο νησί μας από δημοτικούς πόρους.

Στο πλαίσιο αυτό, προχωράμε στην εγκατάσταση στηθαίων ασφαλείας και ανακλαστήρων οδοστρώματος σε περιοχές που υπέδειξε η Τεχνική μας υπηρεσία.

Με σχέδιο και συστηματικότητα θα συνεχίσουμε ακόμα πιο εντατικά την αναβάθμιση των οδικών υποδομών, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών μας. H βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας αποτελεί μία σταθερή και αδιαπραγμάτευτη αρχή της πολιτικής μας.».

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr