×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήλος: Ενημερωνόμαστε, Προλαμβάνουμε, Αντιμετωπίζουμε το Alzheimer!

08 Νοεμβρίου 2013 12:18

Τα προβλήματα μνήμης τα ακούμε όλο και πιο συχνά. Οι δυσχερείς συνθήκες μας κάνουν να ανησυχούμε ακόμα περισσότερο για την κατάσταση της ψυχικής μας υγείας.

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας (ΚΜΨΥ) Δ. Κυκλάδων συμπληρώνει 9 χρόνια παρουσίας στο νησί και η κα. Αντωνία Χαλαμπαλάκη, Ψυχολόγος του κλιμακίου Μήλου της Κινητής Μονάδας, θα μιλήσει για τη δράση της ΚΜΨΥ στη Μήλο και τις υπηρεσίες που προσφέρει. Ο σκοπός της διημερίδας είναι η ενημέρωση για τη νόσο Αλτσχάιμερ, παρουσιάζοντας τα συμπτώματα που δείχνουν την ύπαρξή της και τα διεθνή δεδομένα, θέμα για το οποίο θα αναφερθεί η Δρ. Παρασκευή Σακκά, Νευρολόγος – Ψυχίατρος και πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών. Ακόμη, η κα. Αρετή Ευθυμίου, Ψυχολόγος της Εταιρείας Νόσου Alzheimer θα αναφερθεί στις διαταραχές μνήμης και στο πώς μπορούμε να διαχωρίσουμε τα συμπτώματα φυσιολογική φθοράς και παθολογικού γήρατος.

Την επόμενη ημέρα, θα παρουσιαστούν οι δομές και υπηρεσίες για την άνοια στην Ελλάδα και πού μπορεί να απευθυνθεί κάποιος που πάσχει από άνοια. Το θέμα θα αναλυθεί από την κα. Παναγιώτα Ζώη, Ψυχολόγο της Εταιρείας Νόσου Alzheimer. Στη συνέχεια, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον «κρυφό ασθενή», τον άνθρωπο δηλαδή που αναλαμβάνει τη φροντίδα του ατόμου που πάσχει από Αλτσχάιμερ. Η κα. Ειρήνη Βαμβακάρη, Κοινωνική Λειτουργός της Εταιρείας Νόσου Alzheimer, θα μιλήσει το φορτίο του φροντιστή και μαζί θα ανακοινωθεί και η λειτουργία ομάδας για φροντιστές που θα γίνεται με μηνιαία συχνότητα στη Μήλο και θα υποστηρίζεται από στελέχη της Κινητής Μονάδας. Τέλος, ο Ψυχίατρος της Κινητής Μονάδας, κ. Τζεφεράκος Γιώργος θα αναφερθεί στην κατάθλιψη της τρίτης ηλικίας που μπορεί να αποτελέσει επιβαρυντικό παράγοντα στην εμφάνιση της άνοιας υποδεικνύοντας τρόπους αντιμετώπισης.

Οι προσκεκλημένοι ειδικοί ψυχικής υγείας, θα πραγµατοποιήσουν σύντοµη δωρεάν προληπτική εξέταση για την άνοια. Η εξέταση θα γίνει στο χώρο του ΚΑΠΗ ∆ήµου µήλου και θα τηρηθεί η σειρά προσέλευσης. Οι ηµεροµηνίες εξέτασης είναι το Σάββατο 16/11, ώρες 17.30 - 21.00 και Κυριακή 17/11 ώρες 08.30 -12.30.

Η διημερίδα θα λάβει χώρα στο ΚΑΠΗ Μήλου και υποστηρίζεται ενεργά από το Δήμο Μήλου υπό την αιγίδα του οποίου έχει τεθεί.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr