Κορωνοϊός: Έτσι θα γίνουν οι εμβολιασμοί σε Πάρο και Αντίπαρο. Χωρίς λίστα ηλικιακής προτεραιότητας τα μικρά νησιά…

18 Ιανουαρίου 2021 18:29

Συνεχίζεται ομαλά μέχρι στιγμής η διαδικασία του εμβολιασμού στα νησιά των Κυκλάδων που διαθέτουν Νοσοκομεία. Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα προτεραιότητας στους εμβολιασμούς


ενάντια στην νόσο Covid – 19, μέχρι και το Σάββατο16 Ιανουαρίου, είχαν εμβολιαστεί στις Κυκλάδες 265 συνολικά άτομα υγειονομικού προσωπικού, 170 στο νοσοκομείο της Σύρου, 55 στο Νοσοκομείο της Νάξου και 40 στο νοσοκομείο της Σαντορίνης.

 

Όσον αφορά στην Πάρο, το Κέντρο Υγείας του νησιού θα μετατραπεί σε Εμβολιαστικό Κέντρο στο οποίο οι πρώτοι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο χώρος στο Κ.Υ. του νησιού έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για να υποδεχτεί το εμβολιαζόμενο κοινό το οποίο θα προσέρχεται βάσει της λίστας προτεραιότητας που έχει σχεδιαστεί από την πολιτεία. Δηλαδή πρώτοι θα κάνουν το εμβόλιο οι υγειονομικοί και οι ευπαθείς ομάδες και έπειτα οι άνω των 85 ετών συμπολίτες μας με τη λίστα κατόπιν να κατέρχεται ηλικιακά.

Επισημαίνεται ότι όσοι πολίτες αδυνατούν να προσέλθουν στο Κ.Υ. για λόγους υγείας που σχετίζονται με την μετακίνησή τους, ο ΕΟΔΥ θα αναλάβει να τους εμβολιάσει κατ΄οίκον. Το ίδιο θα συμβεί και στις κλειστές δομές όπως το Γηροκομείο Πάρου.

Οι πολίτες του νησιού θα πρέπει να κλείσουν το ραντεβού τους - σύμφωνα με την ηλικιακή προτεραιότητα - μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr και εάν κάποιοι δεν προσέλθουν στο ραντεβού τους οι δόσεις των εμβολίων δεν χάνονται καθώς θα υπάρχει λίστα με τους επόμενους στη σειρά προς εμβολιασμό.

Ήδη έχουν αποσταλεί δύο ψυγεία διατήρησης των εμβολίων, το ένα βρίσκεται στο Κ.Υ. Πάρου και το άλλο στο Περιφερειακό Ιατρείο της Αντιπάρου. Επομένως εμβολιασμοί του πληθυσμού θα γίνουν και στην Αντίπαρο.

Επίσης το Κ.Υ. Αμοργού ορίστηκε ως ένα από τα 1018 Εμβολιαστικά Κέντρα και ο εμβολιασμός εκεί θα ξεκινήσει εντός του Φεβρουαρίου. Σημειώνεται ότι όσα νησιά των Κυκλάδων διαθέτουν Κέντρα Υγείας, αυτά θα μετατραπούν σε εμβολιαστικά κέντρα.

Σημαντικό είναι επίσης ότι στα νησιά πληθυσμού κάτω των 1.000 κατοίκων, οι εμβολιασμοί θα γίνουν χωρίς σειρά ηλικιακής προτεραιότητας καθώς πρόκειται για περιορισμένο πληθυσμό.

galaxy tab A7 new

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos