Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Δείτε αναλυτικά το Πότε και το Πως θα εμβολιαστεί το κάθε νησί των Κυκλάδων…

21 Ιανουαρίου 2021 21:00

Σύμφωνα με το εκπονημένο σχέδιο της πολιτείας που ανακοινώθηκε μόλις σήμερα Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, το χρονοδιάγραμμα του εμβολιασμού των κατοίκων των νησιών των Κυκλάδων ενάντια στη νόσο Covid – 19, σχετίζεται τόσο με τα πληθυσμιακά δεδομένα των νησιών όσο και με την ύπαρξη νοσοκομειακών δομών ή Κέντρων Υγείας σε αυτά.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τα παραπάνω κριτήρια, ο εμβολιασμός των Κυκλαδιτών χωρίζεται σε 4 χρονικές φάσεις, και τα νησιά των Κυκλάδων αναλόγως σε νησιά 1ης, 2ης, 3ης ή 4ης φάσης εμβολιασμού.

Νησιά της 1ης φάσης είναι εκείνα που διαθέτουν Νοσοκομεία, δηλαδή η Σύρος, η Νάξος και η Σαντορίνη. Στα νησιά αυτά ο εμβολιασμός ξεκίνησε την 11η Ιανουαρίου με προτεραιότητα στο υγειονομικό προσωπικό και συνεχίζεται για τους μόνιμους κατοίκους σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.

Νησιά της 2ης φάσης είναι η Πάρος, η Άνδρος, η Τήνος, η Μήλος και η Μύκονος. Εκεί οι εμβολιασμοί ξεκινούν στις 28 Ιανουαρίου με προτεραιότητα στους κατοίκους ηλικίας άνω των 80 ετών και θα συνεχιστούν για τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.

Νησιά τώρα της 3ης φάσης είναι η Σίφνος, η Κέα, η Ίος, η Αμοργός, η Κύθνος, η Σέριφος και η Αντίπαρος. Εκεί οι εμβολιασμοί για τους μόνιμους κατοίκους θα ξεκινήσουν στις 10 Φεβρουαρίου.

Νησιά της 4ης φάσης είναι η Κίμωλος, η Φολέγανδρος, το Άνω Κουφονήσι, η Θηρασιά, η Ανάφη, η Σίκινος, η Σχοινούσα, η Δονούσα και η Ηρακλειά. Στα νησιά αυτά ο εμβολιασμός θα γίνει σε συνεργασία με το Υπ. Εσωτερικών και φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τους κατοίκους που το επιθυμούν άνω των 18 ετών. Δεν θα υπάρχει ηλικιακή προτεραιότητα λόγω του μικρού πληθυσμού. Εκτιμάται ότι η διαδικασία των εμβολιασμών θα ολοκληρωθεί μέσα στον Φεβρουάριο. Η αρχή θα γίνει 27 – 30 Ιανουαρίου.

galaxy tab A7 new

 

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr